HELLO
Stipe Vukšić

Treća godišnja večer Muzeja Akademije bit će događaj pun zvijezda.

Muzej Akademije nagradit će najnominiraniju glumicu u povijesti Oscara

Događaj prikupljanja sredstava, kojim se slavi druga godišnjica otvaranja Muzeja Akademije, namijenjen je odavanju počasti najnominiranijoj glumici u povijesti Oscara, Meryl Streep, s nagradom Ikona, koja se dodjeljuje “umjetniku čija je karijera imala značajan globalni kulturni utjecaj.”

muzej akademije

Meryl Streep rekorderka je po broju nominacija za Oscara.FOTO: PROFIMEDIA

Na događaju 14. listopada, Oprah Winfrey dobit će nagradu Stup, “koja potvrđuje uzornu  podršku Muzeju Akademije.”

Michael B. Jordan također će biti počašćen na događaju nagradom „Vantage“, osmišljenom da oda počast “umjetniku ili filmskom znanstveniku u usponu koji pomaže kontekstualizirati i osporiti dominantne narative oko kinematografije.”

Naposljetku, hvaljena redateljica Sofia Coppola dobit će nagradu Vizionar, koja ima za cilj nagraditi “umjetnika ili filmskog znanstvenika čije su inovacije unaprijedile filmsku umjetnost“.

Uzbuđeni smo što ćemo se okupiti na našoj trećoj godišnjoj gala svečanosti Akademijinog muzeja kako bismo proslavili moć, globalni utjecaj i neizbrisivu važnost kinematografije. Zaista sam sretna što ćemo odati priznanje četvero umjetnika, Meryl Streep, Michaelu B. Jordanu, Oprah Winfrey i Sofiji Coppoli, čija su kreativnost i strast nadahnule i oblikovale našu kulturu na tako moćne načine“, rekla je Jacqueline Stewart, ravnateljica i predsjednica Akademijinog muzeja.

Muzej Akademije za svoju gala večer je dobio posebno dopuštenje od udruženja glumaca

Gala večer akademijinog muzeja dobila je blagoslov udruženja glumaca (SAG-AFTRA) da se održi unatoč tome što su glumci u Hollywoodu trenutačno u štrajku, što obuhvaća ne samo snimanja filmova, nego i nastupe u talk showovima, marketinške promocije i dolaske na premijere.

muzej akademije

Michael B. Jordan također će dobiti nagradu od Muzeja.FOTO: PROFIMEDIA

Iz udruženja glumaca su objasnili da je ova gala večer prvenstveno događaj prikupljanja sredstava kako bi se osigurao novac za muzejske izložbe, obrazovne inicijative i javne programe, a ne komercijalni događaj.

druge vijesti