HELLO
Stipe Vukšić

Michael Douglas (79) na novim fotografijama izgleda jedva prepoznatljivo. Slavni glumac se odlučio za nevjerojatnu transformaciju radi svoje posljednje uloge, u kojoj utjelovljuje jednu od najslavnijih ličnosti američke povijesti, Benjamina Franklina.

Slika glumca u njegovom liku, objavljena na društvenim mrežama, izazvala je oduševljenje obožavatelja i obitelji, uključujući njegovu suprugu, Catherine Zeta-Jones (54), koja je komentirala:  “Jedva čekam!”

Michael Douglas u novoj seriji glumi slavnoga izumitelja Benjamina Franklina

Transformirani Douglas nosi napudranu periku i Franklinovu prepoznatljivu odjeću – šešir i kaput. Riječ je o nadolazećoj mini-seriji Apple TV+ servisa, “Franklin“.

Serija će se baviti ključnim trenucima i odvažnim podvizima Benjamina Franklina, kojega tumači Douglas, koji u dobi od 79 godina donosi bogato iskustvo u složenu ulogu.

michael douglas

Michael Douglas glumi Benjamina Franklina u novoj seriji.FOTO: Profimedia

U prvim foršpanima Douglas je prikazan kako plovi nemirnim morima i druži se s francuskom elitom zajedno sa svojim unukom, Templeom Franklinom.

Priča od osam epizoda snimljena je prema Pulitzerovom nagrađenoj knjizi Stacy Schiff  “Velika improvizacija: Franklin, Francuska i rođenje Amerike“, koja opisuje Franklinovu ulogu u osiguravanju francuske potpore za američku nezavisnost.

Smještena u prosinac 1776., serija prati Franklina dok kreće u misiju obavijenu velom tajne. Poznat po svojim slavnim eksperimentima s elektricitetom, Franklin je prikazan u trenutku kada su njegova “strast i moć stavljeni na kušnju“.

Michael Douglas pokazat će svoje glumačko umijeće u novoj seriji

S krhkim nitima američke neovisnosti u rukama, otplovio je u Francusku, u tajnu misiju. Unatoč nedostatku formalne diplomatske naobrazbe, Franklinova slava, duhovitost i šarm postali su ključni u nastojanju da se nagovori francuskoga kralja da podupre američku demokraciju u nastajanju, što se pokazalo ključnim u Ratu za nezavisnost.

michael douglas franklin

Benjamin Franklin bio je čuveni izumitelj i političar te jedna od najbitnijih osoba za američku nezavisnost.FOTO: Profimedia

Radnja serije prikladno je smještena u raskošni Versailles, što pripovijedanju dodaje sloj autentičnosti.

Franklin obećava da će biti serija koja neće samo prikazati Michaelovo glumačko umijeće, nego će i baciti novo svjetlo na važno poglavlje rane američke povijesti.

druge vijesti