HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Dok se svijet suočava s viješću o preranoj smrti Matthewa Perryja, postoji jedan video koji je trenutno posebno dirljiv: posljednja scena Prijatelja.

Prijatelji su bili TV fenomen u svoje vrijeme, prikazujući se 10 sezona između 1994. i 2004. prateći živote šest prijatelja koji žive u New Yorku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jolie.hr (@jolie.hr)

U posljednjoj sceni glavni likovi, Chandler (Perry), Rachel (Jennifer Aniston), Monica (Courtney Cox), Joey (Matt LeBlanc), Phoebe (Lisa Kudrow) i Ross (David Schwimmer) izlaze iz stana, ruku pod ruku.

Glumac je otkrio da je zapravo tražio od kreatorice serije Marte Kaufman da izgovori posljednju rečenicu u seriji, tijekom finala serije 2004. godine.

PROČITAJTE: Glumac Matthew Perry pronađen mrtav

“Prije te posljednje epizode, odveo sam Martu Kauffman na stranu”, napisao je Perry u svojim memoarima, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing.

“‘Nitko drugi neće mariti za ovo osim mene’, rekao sam. ‘Dakle, mogu li dobiti zadnji red?””

“Dok svi izlazimo iz stana, a Rachel je predložila posljednju kavu, moram spustiti zastor na Prijatelje”, rekao je Perry.

Posljednja scena prikazuje cijelu družinu zajedno s novim roditeljima Monicom i Chandlerom, kako izlaze iz stana koji su ispraznili prije selidbe. Prijatelji kreću u novu fazu svojih života i opraštaju se od stana koji je ugostio njihove najdraže uspomene.

PROČITAJTE: Svjetska glumačka elita oprašta se od Matthew Perryja

Kad je stan prazan, prijatelji shvate da imaju malo više vremena i Rachel ih pita žele li popiti kavu posljednji put.

Chandler bez oklijevanja odgovara: “Naravno. Gdje?” dok svi zajedno izlaze iz stana, očito odlazeći u svoje redovno okupljalište, Central Perk, na posljednju zajedničku kavu.

To je trenutak koji ne sažima samo Chandlera već i Matthewa Perryja, on je bio taj koji je uvijek prekidao pretjerano emotivne ili sentimentalne trenutke šalom, isporučenom u savršenom trenutku sa sarkazmom koji je zaštitni znak i lika i glumca.

PROČITAJTE: Najkultniji trenuci Matthew Perryja u ulozi Chandler Binga u seriji “Prijatelji”

“Sviđa mi se izraz Schwimmerovog lica dok izgovaram tu rečenicu – to je savršena mješavina ljubavi i zabave, upravo ono što je serija Prijatelji uvijek davala svijetu”, napisao je Perry.

Finale je emitirano 6. svibnja 2004. godine i gledalo ga je 52,5 milijuna gledatelja, bilo je to peto najgledanije finale svih vremena.

druge vijesti