HELLO
Stipe Vukšić

Tako je i kod glumaca.

Dok je svima jasno kada je netko u invalidskim kolicima ili potpuno slijep, neki drugi hendikepi nisu toliko očiti. Ovi slavni glumci imaju ozbiljne probleme, ali to možda niste znali. Ne srame se sebe, ali niti ne ističu svoju posebnost.

Johnny Depp je slijep na jedno oko

Johnny se jednom šalio kada je rekao da je slijep kao Batman. U intervjuu za Rolling Stone iz 2013. Depp je objasnio svoj hendikep. Na desno oko uopće ne vidi, a na lijevo je jako kratkovidan. Ako ne nosi naočale za vrijeme snimanja scene, može vidjeti samo nekoliko centimetara ispred sebe.

glumci hendikepirani

Zbog svoga stanja Johnny u javnosti gotovo uvijek nosi naočale koje štite njegove oči.

Millie Bobby Brown je gluha na jedno uho

Millie tek je napunila 20 godina, a iza sebe već ima brojne uspjehe, uključujući ulogu u hit seriji Stranger Things. Mnogi ne znaju za hendikep od kojega pati – Millie je rođena s poremećajem sluha koji je napredovao do te razine da na jedno uho uopće ne čuje.

glumci hendikepirani

Britanska glumica je za Variety 2017. podijelila rijetke detalje o svom stanju i priznala da ne dopušta da je to spriječi da radi bilo što u čemu uživa.

Tek sam počela pjevati, a ako zvučim loše, nije me briga, jer samo radim ono što volim“, rekla je za portal. “Ne morate biti dobri u pjevanju. Ne morate biti dobri u plesu ili glumi. Ako to volite raditi, ako iskreno uživate radeći to, onda to radite. Nitko te ne bi trebao zaustaviti.”

Sylvester Stallone rođen je s velikim hendikepom

Glumac najpoznatiji po kultnim ulogama Rockyja i Ramba zbog komplikacija pri rođenju ima hendikep. Privremeni gubitak kisika doveo je do Bellove paralize, vrste facijalne paralize koja je odgovorna za njegov neobičan osmijeh i način govora.

glumci hendikepirani

Ipak, to mu nije smetalo da ostvari veliku karijeru, a njegove facijalne ekspresije čak su i pomogle da se razlikuje od drugih glumaca.

Mnogi glumci hendikepirani su jer imaju disleksiju

Disleksija podrazumijeva poremećaj zbog kojega je teško čitati. Čini se da bi bilo prilično teško ostvariti glumačku karijeru s ovim poremećajem, ali nekim glumcima je uspjelo.

glumci hendikepirani

Tom Cruise, Tom Holland, Salma Hayek, Keira Knightley, Patrick Dempsey, Keanu Reeves… samo su neka od glumačkih imena koja imaju problem s ovim poremećajem, ali ih to nije spriječilo da ostvare velike glumačke karijere.

 

druge vijesti