HELLO
Domagoj Kukec

Tijekom svoje četrdesetogodišnje karijere, Tom Cruise postao je sinonim za zvjezdanu moć, kako u Hollywoodu tako i diljem svijeta. Bogatstvo Toma Cruisea proizlazi iz njegove izvanredne karijere u filmskoj industriji te unosnih sponzorskih ugovora. Međutim, koliko god pažnje privukao svojim profesionalnim pothvatima, još više pažnje privukao je svojim medijski eksponiranim vezama.

Slavni glumac imao je mnogo celebrity partnerica

Unatoč izvješćima o aferama s osobama poput Penelope Cruz i Cher tijekom godina, zvijezda Top Guna bila je tri puta u braku s poznatim holivudskim glumicama. Tijekom prvog desetljeća svoje karijere, Tom Cruise je upoznao i oženio Mimi Rogers, koja je poznata po ulogama u filmovima The Rapture i Austin Powers.

Par se vjenčao 1987. godine, ali su se ubrzo razdvojili 1989. i razveli iduće godine, pri čemu je Mimi Rogers navodno dobila četiri milijuna dolara odštete od glumca, čiji je ugled tada brzo rastao.

bogatstvo Toma Cruisea

Neposredno nakon razvoda s glumicom, Tom Cruise je ponovno pronašao ljubav s Nicole Kidman, svojom kolegicom sa snimanja filma Days of Thunder iz 1990. godine. Vjenčali su se kasnije te godine i usvojili dvoje djece, postajući ultimativni “it” par Hollywooda.

Međutim, 2001. godine, Tom Cruise je podnio zahtjev za razvod od Nicole Kidman, a iako se smatralo da će ona biti više pogođena prekidom, njezina popularnost samo je rasla. Iste je godine glumila u blockbusteru Moulin Rouge i u hvaljenom horor filmu The Others, da bi kasnije osvojila svoj prvi Oscar za najbolju glumicu iduće godine za The Hours.

bogatstvo Toma Cruisea

56-godišnjakinja je tada postala jedna od najtraženijih glumica na svijetu, udala se za Keitha Urbana 2006. godine i dobila s njim dvije kćeri. Nakon još četiri nominacije za Oscara i nekoliko uspješnih filmova, njezino bogatstvo iznosi impresivnih 250 milijuna dolara.

Tom Cruise ima kćer s Katie Holmes

2005. godine je Tom Cruise pronašao ljubav u Katie Holmes. Dobili su kćerku Suri 2006. godine, a vjenčali su se kasnije te godine na raskošnoj ceremoniji u Italiji. Međutim, ni to nije dugo trajalo – Katie Holmes je 2012. godine podnijela zahtjev za razvod od glumca, često navodeći kao razlog  opširno medijsko izvještavanje o njihovoj vezi.

Iako nisu objavljeni detalji njihovog dogovora o razvodu, 44-godišnjakinja od tada održava stabilnu glumačku karijeru, a njezino bogatstvo procijenjeno je na 25 milijuna dolara.

bogatstvo Toma Cruisea

Tom Cruise, s više od jedanaest milijardi dolara prihoda na svjetskom box officeu, nekoliko uspješnih filmskih franšiza i unosnim sponzorskim ugovorima, jedna je od najplodnijih zvijezda svih vremena.

Bogatstvo Toma Cruisea procjenjuje se na 600 milijuna dolara, a može se predvidjeti da će se taj iznos i dalje povećavati nakon više velikih projekata koji su u pripremi.