Ako jednu stvar imamo zajedničku s voljenim glumcem Stanleyjem Tuccijem to je ljubav prema tjestenini. Glumac poznat po svojim kulinarskim emisijama i receptima govorio je za Allrecipes o tzv. ugodnoj hrani te je podijelio jedan recept.
“Imam toliko omiljene ugodne hrane da je to problem“, rekao je Stanley u jednome intervjuu. “Ovisi o sezoni, ali stelline s maslacem i sirom je recept koji obožavam.”
Ovo je omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija
Glumac je nedavno u suradnji s brendom gazirane vode S. Pellegrinom i svojim omiljenim brendom tjestenine, Rummom, čak i izbacio ekskluzivnu liniju stellina, odnosno male tjestenine u obliku zvjezdica (zvijezda je logo S. Pellegrina, naravno). Stelline su podvrsta pastina, odnosno male tjestenine koju možemo pronaći na policama svih dućana.
Glumac je govorio o svojim omiljenim jelima još iz djetinjstva – klasičnoj pastini te pilećoj juhi s mesnim okruglicama.
“Pastina je nešto s čime sam odrastao. Mislim da je svako dijete u svakoj talijanskoj obitelji odraslo uz to“, rekao je Tucci. “Kako vrijeme postaje hladnije, to su dva jela koja ćete jednostavno htjeti jesti cijelo vrijeme.” Također je objasnio da su to odlična jela za dane kada se osjećate loše.
“To su bila jela koja su se često posluživala kada ste se osjećali loše u talijanskim obiteljima”, objasnio je Tucci. “Ako vas je bolio želudac, poslužili su vam pastinu s maslacem i sirom. Ako ste bili prehlađeni ili nešto slično, dobili biste pileću juhu.”
Omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija može se napraviti od ovih sastojaka
U veliki lonac za tjesteninu dodajte 4 litre vode i 1 žlicu soli i zakuhajte,
Narežite maslac na 16 jednakih komada,
Kad voda proključa, dodajte tjesteninu. Smanjite vatru na lagano i kuhajte 6 minuta, povremeno miješajući kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno posude,
Kada je tjestenina kuhana, kutlačom odvojite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina,
Ocijedite preostalu tekućinu iz tjestenine i vratite tjesteninu u lonac,
Dodajte maslac nasjeckan na kockice, pomiješajte,
Dodajte pola količine parmezana i pomiješajte. Zatim dodajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte. Dodajte ostatak sira i preostalu vodu u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte da dobijete kremasti umak,
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.