Bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras prava je poslastica: Evo recepta!
Prehrana bez glutena ne mora biti dosadna, a to dobro zna Mirna Maras.
20 studenoga 2024
Vrijeme je za zdravicu! I još jednu, i još jednu...
Miris kuhanog vina uistinu je čaroban, a ne postoji bolje razdoblje od spremanja tog klasika od samog Božića kad nitko ne radi, a svi su spremni za zabavu i dobro raspoloženje. Ako vam je bijelo vino draže od crnog, svojim gostima poslužite svoje najdraže piće u novom, profinjenom ruhu, spremljenom prema uputama same kraljice domaćinstva – Marthe Stewart.
Kuhano bijelo vino nešto je blaža opcija od crnog kuhanog vina no ne dajte da vas zavara, bez obzira na ukusne začine, ipak nije riječ o bezazlenom sokiću.
Bijelo kuhano vino prema receptu Marthe Stewart uključuje i jedan neočekivan sastojak koji donosi efekt iznenađenja, a riječ je o đumbiru. Pridržavajte se recepta jer s tim zdravim, ali ljutim sastojkom ne treba pretjerivati.
Ogulite naranču na trakice gulilicom za povrće pritom pazeći da ne uklonite srž (bijeli dio). Utisnite klinčiće u koru.
Pomiješajte narančinu koricu s klinčićima, zvjezdasti anis, đumbir, vodu i šećer u loncu na srednjoj vatri. Zakuhajte uz miješanje da se šećer otopi i kuhajte 10 minuta. Maknite s vatre, dodajte vino. Pustite da odstoji 20 minuta da se umuti.
Neposredno prije posluživanja lagano zagrijte kuhano vino na srednjoj vatri dok ne počne kuhati. Poslužite toplo, naravno u šalicama ili čašama otpornim na visoke temperature.
Zanimljiv podatak: kuhano bijelo vino možete pripremiti i unaprijed pa zatim zagrijati neposredno nakon dolaska gostiju i ukrasiti začinima.
U paketima koje si poklanjaju članovi britanske kraljevske obitelji zamišljate dosadne i starinske poklone? Insajderi kažu da su darovi na dvoru prava suprotnost tome!
21 studenoga 2024
Zsa Zsa razveselila pratitelje kolažem hrane i pitanjem!
21 studenoga 2024
Lana Klingor Mihić predstavila štene koje smatra najljepšim u svojem uzgoju.
21 studenoga 2024
Doživite umjetnost na Adventu u Zagrebu – galerije, izložbe i mladih umjetnika s naglaskom na žensku perspektivu i inovativni pristup!
21 studenoga 2024
Doris Pinčić otkrila recept za svoj savršen obrok za svako doba godine.
21 studenoga 2024