Isprobajte ih već ovog vikenda: Blagdanski keksići bez glutena koje će vaši gosti obožavati
Stižu vam gosti koji ne smiju jesti gluten? Ovi božićni keksi bez glutena u obliku slavnog čovječuljka od đumbira će ih oduševiti.
22 studenoga 2024
Uz ovaj jednostavan trik lako ćete oduševiti goste.
Ako u vaš dom često stižu gosti, a vi uživate u ulozi domaćina koji na stolu uvijek ima nešto toplo, savjetujemo vam da u hladnjaku uvijek imate kore za pite i malo maslaca.
Jela s korama od pite nisu ništa novo, no uz malo mašte i dobre prezentacije možete ih pretvoriti u last minute gastro fantaziju koja će oduševiti goste.
Ovakve pite česte su u kuhinjama francuskih chefova koji dobro znaju kako sasvim jednostavne sastojke pretvoriti u sasvim posebno jelo.
View this post on Instagram
Prije svega pogledajte koje sastojke imate u hladnjaku te razmislite o punjenu koje će se svidjeti vašim gostima.
Povrće, šunka, pršut, sir… Sve te namirnice nude prefine okuse, ovisno o tome kako ih odlučite pomiješati. U tavi prvo pripremite sastojke kojima ćete napuniti svoju pitu, a zatim ih prebacite u posudu obloženu kuhinjskim papirom koji će upiti masnoću.
Posudu za pečenje ili tavu od lijevanog željeza ravnomjerno premažite s malo maslaca.
Izrežite tri kore od pite na željenu veličinu, svaku premažite maslacem ili maslinovim uljem pa ih (izvan posude) slažite jednu na drugu, svaki put okrećući koru u drugom smjeru kako bi vrhovi “virili”.
Položite kore za pite u posudu za pečenje i u njih izlijte mješavinu koju ste već pripremili. Pomiješajte jedno jaje s vrhnjem za kuhanje te smjesu začinite s malo soli i papra.
Zatim krenite “zatvarati pitu” korama. Prvim slojem “učvrstite” sadržaj koji se nalazi unutar pite, a zatim se zabavite s ostatkom vrhova kora, tvoreći oblike koji strše. Pitu zatim možete posuti sjemenkama po izboru.
View this post on Instagram
Na, samom kraju još jednu koru premažite maslacem ili maslinovim uljem, zgužvajte i postavite na vrh pite, poput poklopca. Ako je potrebno, ovaj sloj pričvrstite čačkalicama.
Pitu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva i pecite 15-20 minuta (prema uputama na pakiranju).
Zlaćani vrhovi izgledat će čarobno kad pitu poslužite, a dodatan začin svake porcije bit će fantastična hrskavost.
Šuška se, šuška: Hoće li Luka Nižetić, Marko Bošnjak ili Nipplepeople osvojiti Doru?
23 studenoga 2024
Kada mama dođe u goste, uvijek postoji nešto što nije dovoljno čisto.
23 studenoga 2024
Neobična se stvar dogodila našem omiljenom Pedru dok je vježbao.
23 studenoga 2024
Diddyjeve zabave bile su središnja točka života u Hollywoodu. Ono što mnogi nisu znali je njihova mračna strana.
23 studenoga 2024
Mama naše pjevačice konačno je "uhvatila" unuka za fotku.
23 studenoga 2024