HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako u vaš dom često stižu gosti, a vi uživate u ulozi domaćina koji na stolu uvijek ima nešto toplo, savjetujemo vam da u hladnjaku uvijek imate kore za pite i malo maslaca.

Šarmantan i jednostavan način da zadivite goste

Jela s korama od pite nisu ništa novo, no uz malo mašte i dobre prezentacije možete ih pretvoriti u last minute gastro fantaziju koja će oduševiti goste.

Ovakve pite česte su u kuhinjama francuskih chefova koji dobro znaju kako sasvim jednostavne sastojke pretvoriti u sasvim posebno jelo.

Kako napraviti pitu za koju će gosti reći ”oh la la!”?

Prije svega pogledajte koje sastojke imate u hladnjaku te razmislite o punjenu koje će se svidjeti vašim gostima.

Povrće, šunka, pršut, sir… Sve te namirnice nude prefine okuse, ovisno o tome kako ih odlučite pomiješati. U tavi prvo pripremite sastojke kojima ćete napuniti svoju pitu, a zatim ih prebacite u posudu obloženu kuhinjskim papirom koji će upiti masnoću.

Posudu za pečenje ili tavu od lijevanog željeza ravnomjerno premažite s malo maslaca.

Izrežite tri kore od pite na željenu veličinu, svaku premažite maslacem ili maslinovim uljem pa ih (izvan posude) slažite jednu na drugu, svaki put okrećući koru u drugom smjeru kako bi vrhovi “virili”.

Položite kore za pite u posudu za pečenje i u njih izlijte mješavinu koju ste već pripremili. Pomiješajte jedno jaje s vrhnjem za kuhanje te smjesu začinite s malo soli i papra.

Zatim krenite “zatvarati pitu” korama. Prvim slojem “učvrstite” sadržaj koji se nalazi unutar pite, a zatim se zabavite s ostatkom vrhova kora, tvoreći oblike koji strše. Pitu zatim možete posuti sjemenkama po izboru.

Na, samom kraju još jednu koru premažite maslacem ili maslinovim uljem, zgužvajte i postavite na vrh pite, poput poklopca. Ako je potrebno, ovaj sloj pričvrstite čačkalicama.

Pitu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva i pecite 15-20 minuta (prema uputama na pakiranju).

Zlaćani vrhovi izgledat će čarobno kad pitu poslužite, a dodatan začin svake porcije bit će fantastična hrskavost.

druge vijesti

judita

Kao da je doručkovala kod Tiffanyja! Da je Audrey danas – zvala bi se Judita

Na glamuroznoj zabavi časopisa HELLO! u zagrebačkoj Laubi, gdje je pred gotovo 2000 uzvanika nastupila Seve – neupitna kraljica regionalne scene – modni reflektori pali su i na besprijekornu Juditu Franković Brdar. Glumica poznata po svojoj profinjenoj estetici i istančanom osjećaju za stil, još jednom je dokazala zašto je s razlogom često na listama najbolje odjevenih.

Celebrity Inspo

21 svibnja 2025

rispet nova pjesma

Rišpet donosi ljetnu euforiju uz novi hit „Volim te za poludit“

Ljeto je službeno dobilo svoju glazbenu himnu – energični, zarazni i emotivni singl „Volim te za poludit“ ponovno potvrđuje zašto je Rišpet jedna od najomiljenijih glazbenih skupina na domaćoj sceni. Svojim prepoznatljivim zvukom i toplim emocijama, bend nas vodi na ljetni plesni put ispunjen ljubavlju i bezbrižnošću.

Glazba/Festivali

21 svibnja 2025