HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Obožavate kroštule? Dobro došli u klub! Tradicionalni recept koji obožavaju u Istri i Dalmaciji priprema se za razne fešte, od proslave rođenja pa do vjenčanja, kao i za okupljanja oko stola, kad ukućani požele nešto ukusno. Blagdani su idealno razdoblje za pripremanje ove poslastice, a ako kroštule još nikad niste radili sami, pratite recept popularne food influencerice Anke Slišković!

Kroštule bez greške – recept korak po korak

Kako bi napravili preukusne kroštule, pomno pratite recept koji je na svom Instagram profilu podijelila Anka Slišković.

PROČITAJTE: Mmm…. Ovaj recept za najmekše buhtle s pekmezom Sanje Mijac nikog neće ostaviti ravnodušnim

Recept za kroštule s dozom sjete: 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 3 žlice rakije
  • 2 žlice ruma
  • 4 žlice otopljene masti
  • 2 vanilija šećera
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli
  • brašna koliko popije
  • ulje za friganje (cca 0,75 dcl

Za posipanje:

šećer u prahu

Postupak:

  1. Jaja, šećere, rakiju, rum i mast izmiksati, staviti prstohvat soli, dodavati brašna dok ne dobijemo ni tvrdo ni mekano tijesto.
  2. Ostaviti pola sata da počiva.
  3. Razvaljati tijesto (ja ga prethodno podijelim na 3 dijela) na pobrašnjenoj podlozi i rezati u trakice. Trakice vezati u fijoke.
  4. Frigati u dubokom ulju vrlo kratko dok ne dobiju malo boje. Nikako ne smiju potamniti.
  5. Vaditi i tople posipati šećerom u prahu.

recept za kroštule hello magazine croatia hrvatska Anka Slišković recepti

Dobar tek!


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025