Ako želite započeti dan uz osmijeh ili na elegantan način poslužiti brunch prijateljima, pogledajte samo kako neodoljivo izgleda ukrasni maslac koji je sve veći hit na društvenim mrežama. Na profilima brojnih influencerica, kao i na Pinterestu, do sada smo više puta imali prilike vidjeti fotografije šnita kruha s oblicima od maslaca koji izgledaju poput pravog malog remek-djela. Evo kako to ponoviti kod kuće!
Ukrasni maslac kao zgodna ideja za doručak
Kako napraviti ukrasni maslac u svojoj kuhinji? Zapravo je vrlo jednostavno.
Najpopularniji su morski oblici, no vi izaberite one koji se vama najviše sviđaju. Manji kalupi bolji su od većih zbog lakše kontrole porcija, no možete napraviti i ukrasni maslac u većim oblicima pa će ga nekoliko osoba dijeliti.
Maslac pustite da omekša na sobnoj temperaturi, a zatim ga žličicom stavite u dobro očišćeni kalup, prekrijte prozirnom folijom kako biste ga zaštitili od bakterija te stavite na zamrzavanje.
Kad odlučite poslužiti doručak, brunch ili palačinke, vaš će ukrasni maslac biti spreman za skupljanje komplimenata.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
Ako vam je u posljednje vrijeme na društvenim mrežama počela iskakati reklama za Locanda alle Vigne, vinariju u talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia, niste jedini. Ova šarmantna enogastronomska oaza, smještena na svega tri sata vožnje od Zagreba, u posljednjih je nekoliko mjeseci postala jedno od najtraženijih izletišta za istinske hedoniste iz Hrvatske.