HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ne znate što biste spremili za obiteljski obrok, a želite da vaši najdraži uživaju u hrani koju ste spremili s puno ljubavi? Zavirite na profil poznate hrvatske influencerice Dorin Zelenike. U svojoj najnovijoj objavi Dorin Zelenika donosi recept za preukusan ručak – tu je recept za tunu, focacciu, njoke s kaduljom i omlet s paprikom.

Recept za tunu i kompletni ručak Dorin Zelenike nikog neće ostaviti gladnim

“My love language. Nismo dugo kuhali zajedno, a moram priznati da sve manje vremena pronalazim za uživati u kuhanju kao prije. Skršila me neka viroza pa sam si dala malo predaha a time i u miru uživala s obitelji. Fina klopa nezaobilazna je kada smo svi skupa s obzirom sa smo svi redom gurmani, pa evo ideje za jedan brzinski brunch”, napisala je poznata influencerica i otkrila recept za začinjenu salatu s tunom, punjene njoke, omlet s paprikom i focacciu.

PROČITAJTE: Ovo je formula mog uspjeha – Dorin Zelenika o predivnim slikama koje danas šalje diljem svijeta

Ovo su recepti koje ćemo svakako isprobati!

RECEPT ZA TUNU NA “SPICY” NAČIN:
  • krastavac salatar,
  • 2 paradajza,
  • 2 mlada luka,
  • 1 tuna u maslinovom ulju,
  • 2 žlice soja sosa (ja dodajem po gustu, volim da se osjeti),
  • maslinovo ulje,
  • Aceto balsamico u kremi (vrlo malo),
  • sweet chilli sos (2-3 žlice),
  • sezam,
  • malo soli, papra, češnjaka u prahu i sve poklopiti i dobro protresti, rashladiti.
FOCACCIA:
  • 30 dkg brašna glatkog (prvo staviš 20-25 pa poslije dodaš još malo pri miješanju),
  • 1 kvasac u prahu,
  • žličica soli,
  • žličica šećera,
  • 2-3 žlice tekućeg jogurta,
  • 2-3 žlice maslinovog,
  • 3 dl tople vode.

“Lupati” kuhačom (možeš miksati, ali ja volim lupati) dok ne vidiš balončiće u tijestu i dok se ne krene odvajati tijesto od zdjele. Tijesto mora biti lagano tekuće, neka te to ne iznenaditi dakle ne tekstura kao da želiš mijesiti rukama, ne pretjerati brašnom.

Malo nauljiti maslinovim i staviti na tijesto prozirnu foliju, i pustiti da se diže na toplom dok se ne udvostruči i ne bude “živo”, mjehurasto.

Prebaciti u lagano nauljeni pleh, prstima ravnomjerno rasporediti, dodati češnjak, ružmarin, zrnca soli, malo sezama i poškropiti maslinovim uljem. Ostaviti još koju minutu da tijesto nabubri pa peći u toploj pećnici na 200 10-15 min tj. dok ne dobije zlaćanu koricu.

Najbolje pustiti da se ohladi, a najbolja je kada odstoji zamotana u prozirnoj foliji par sati tada bude sočna i mekana “ko duša”.

PAPRIKA OMLET:
  • 5 jaja izmutiti s malo soli, papra, dimljene mljevene paprike i češnjaka u prahu,
  • na vrućoj tavi na maslinovom ulju prodinstati jednu papriku i luk,
  • dodati jaja, peći nekoliko min s obje strane i posuti parmezanom.
PUNJENI NJOKI NA MASLACU I KADULJI:

Njoke skuhati prema uputi (ja ih uzmem kad ih ima u dućanu, obožavam punjene njoke kao prilog ili samostalno jelo).

Na tavi rastopiti dvije kocke maslaca i kada pozlati dodati 5-6 listića kadulje i prstohvat soli, na laganoj vatri par min pustiti dok kadulja ne krene divno mirisati, potom dodati ocijeđene njoke i posuti obilno parmezanom.

Dobar tek ekipa!

druge vijesti

žacstar

Knjigovođa kao stup poslovanja

Kad razmišljate o poslovanju, možda vas prvo ne asocira riječ "knjigovođa". Možda vam na pamet padnu inovacije, marketing, prodaja ili velike ideje. Ali iza svakog uspješnog projekta stoji jedna tiha, marljiva figura koja sve to drži pod kontrolom – knjigovođa. On je poput kućnog temelja – nevidljiv, ali neophodan. Jer, ruku na srce, bez dobrog knjigovođe, poslovni temelji bi se vrlo brzo uzdrmali.

Lifestyle

23 studenoga 2024