Kava i kroasan vaša su omiljena kombinacija? Predlažemo da tu priču podignete na novi nivo uz novu hit poslasticu u Zagrebu koja će vam dati osjećaj da uživate u jutarnjoj poslastici u nekoj cool metropoli poput Londona ili Pariza. Hibridne poslastice poput cronuta i cruffina samo su neki od spojeva raznih omiljenih peciva koji su u posljednjih nekoliko godina zaludjeli svijet, a sada je na scenu stigao još ukusnija, još praktičnija i vizualno još atraktivnija kreacija pod nazivom Ziggy Rolls.
Tako neodoljivo ukusan i hrskav, ni presladak ni premastan, okrugli kroasan oduševljava na prvi griz, a jednako se dobro slaže s capuccinom, ledenom kavom ili matchom s jagodom, popularnim napicima po koje ljubitelji dobre kave svakodnevno trče u popularni cafe.
Okrugli kroasan stiže u tri okusa, i da – probali smo sve
Okruglo pecivo koje izgleda kao da je netko razvaljao kroasan, izrezao ga na trake i zatim pažljivo ovio u kotač i umočio u slastan preljev s još slasnijim mrvicama, sve je što tražimo od peciva koje ćemo pojesti ujutro, pod pauzom ili u šetnji gradom s frendicom.
Vizualan dojam – fantastičan
Okus – 10/10
Tekstura – nevjerojatno hrskava, topi se u ustima
Preljevi – odlične konzistencije ne tope se, ali nisu ni toliko kruti da se odlamaju
Ova cool novotarija zbog koje se traži “rolica više” već je zaludjela ekipu koja rado svraća na popularno mjesto u centru Zagreba koje je s dobrim razlogom uvijek puno i u kojem vlada zarazna pozitivna vibra, a već na prvi griz jasno je zašto je to tako.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.