Svaka mama u potrazi je za brzim i ukusnim jelima koja se mogu spremiti u kratkom roku, napuniti tijelo energijom i pritom djelovati utješno. Novopečena mama Lana Jurčević na svom je TikTok profilu otkrila u kojem jelu najviše uživa ovih dana, a podijelila je i recept uz koji njezini pratitelji lako u svojoj kuhinji mogu ponoviti malu azijsku rapsodiju. Recept Lane Jurčević kao stvoren je za sve koji obožavaju azijska jela, a mi ne možemo dočekati da ga isprobamo!
Recept Lane Jurčević za azijske rezance s piletinom
“Obožavam azijsku klopu, pogotovo kad je gotova za 15 minuta. Sklepala sam što sam imala doma, nisu to možda ti originalni sastojci, ali ispalo je prefino”, govori Lana uz TikTok na kojem možemo vidjeti kako priprema ovo ukusno jelo.
Na snimci možemo vidjeti i Lanu odjevenu u kućni ogrtač, kako uživa u zdjeli finog, toplog jela s orijentalnim začinima.
Recept Lane Jurčević, gotov za 15-ak minuta:
1. Ispečeš par minuta neko meso koje voliš ili tofu i začiniš (klasično ili s azijskim začinima iz vrećice).
2. U loncu na maslinovo ubaciš mladi luk, običan luk i češnjak. Ubaciš 2 kokošje ili povrtne kocke u recimo 4/5 dcl vode da se otope i to dodaš u lonac s lukom.
3. Nakon par minuta dodaš rižine rezance ili neke druge rezance i pečeno meso ili tofu. Ostaviš par minuta da se kuha, dodaš još malo azijskih začina iz vrećice i to je to.
4. Na kraju samo dodaš umak: pola do 1 dcl sezamovog ulja, sjemenke sezama, sok pola limuna i teriyaki umak ili sojin umak, nasjeckani đumbir i malo čilija, ako voliš. Savršenoooo!
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.