HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kad se spuste temperature, ima li što ukusnije i ljepše od toplog domaćeg kruha na stolu? Kasandra Draganić, koja nas je nedavno oduševila receptom za štrudlu s jabukama, na svom Instagram profilu otkrila je kako radi domaći kruh sa slatkim vrhnjem, korak po korak, uz video zbog kojeg je još lakše slijediti upute.

Domaći kruh sa slatkim vrhnjem nešto je što ćemo svakako isprobati

“Ako treba nekako započeti tjedan, onda je to s toplim kruhom taman iz pećnice.
Ovaj me recept oduševio i sigurno ću ga ponavljati!”, napisala je Kasandra uz video na kojem možemo vidjeti kako sprema domaći kruh sa slatkim vrhnjem koji se izvrsno slaže s raznim  jelima, namazima i umacima.

PROČITAJTE: “Oženi me janjetina” Kasandre i Ribafisha nešto je što svaki mesoljubac treba probati

Ovo je njezin recept koji ne sadrži komplicirane upute.

Potrebno vam je:

  • 570 g brašna
  • 2 vrećice instant kvasca
  • 70 grama šećera
  • 12 g soli
  • 250 ml mlijeka
  • 160 ml slatkog vrhnja
  • 1 jaje (+ 1 jaje za premazivanje)
  • 1 žlica šećera + 1 žlica vode

Postupak: 

  1. U mikser ubacite brašno, kvasac, mlijeko, vrhnje i jaje. Zamiješajte pa naknadno dodajte sol.
  2. Miksajte dok ne dobijete mekano glatko tijesto. Ako se lijepi za stranice miksera, dodajte još brašna. Ok je da se lijepi za dno zdjele.
  3. Premijesite na pobrašnjenoj podlozi i pustite da se diže sat vremena na toplom.
  4. Zatim opet premijesite, razvaljajte u pravokutnik pa režite trake i radite od njih čvorove.
  5. Redajte ih u okrugli kalup.
  6. Opet pustite da se diže sat vremena pa premažite umućenim jajetom i pecite na 175 stupnjeva 25 minuta ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
  7. Na kraju još topli kruh premažite sirupom od 1 žlice šećera i 1 žlice vode.
  8. Uživajte u toplom kruhu kao iz pekarnice

druge vijesti