HELLO
Stipe Vukšić

Kensingtonska palača potvrdila je da princeza Catherine od Walesa boluje od raka.

Catherine (42) je trenutačno u ranoj fazi preventivne kemoterapije, a s liječenjem je započela krajem veljače, javlja britanski Hello! Nije objavljeno o kojoj je vrsti raka riječ.

Princeza je u siječnju podvrgnuta velikoj operaciji abdomena i ta je operacija bila uspješna. U to se vrijeme smatralo da njezino stanje nije kancerogeno i nijedan test nije potvrdio prisutnost raka. Međutim, postoperativni testovi su otkrili prisutnost raka.

Princeza Catherine osobno je objavila da ima rak

U nevjerojatno dirljivoj i snažnoj osobnoj video poruci, koju je u srijedu snimio BBC, princeza se osvrnula na svoju dijagnozu rekavši: “Ovo je naravno došlo kao veliki šok, a William i ja činimo sve što možemo da privatno procesuiramo vijest i da se brinemo za dobrobit naše mlade obitelji.

Kao što možete zamisliti, za to je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih mogla započeti liječenje. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na prikladan način s obzirom na njihovu dob i da ih uvjerimo da ću biti dobro.”

Kate je dodala: “Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim i u svom umu i u tijelu i u duhu. To što imam Williama uz sebe također je veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i ljubaznost koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to puno znači.

Ovo je video kojim je princeza Catherine objavila da ima rak

Prema pisanju britanskog magazina Hello, princ i princeza odlučili su pričekati s objavom do školskih uskrsnih praznika, koji su za njihovu djecu počeli ovih dana, kako bi im mogli objasniti situaciju i kako bi maleni imali dovoljno vremena da je procesuiraju.

Glasnogovornik prinčevskoga para izjavio je da će se princeza vratiti javnim dužnostima kada joj to dopusti njezin liječnički tim te da je fokusirana na oporavak.

Princ William, s druge strane, nastavit će balansirati brigu o supruzi i svoje javne dužnosti te se očekuje da će se u javnosti ponovno pojaviti nakon 17. travnja, kada završavaju proljetni školski praznici u Ujedinjenom Kraljevstvu.

druge vijesti