HELLO
Domagoj Kukec

U članku objavljenom u britanskim novinama “The Telegraph”, novinar je detaljno opisao svoje iskustvo boravka na otoku Cresu u Hrvatskoj. Oduševljen ljepotama i prirodnim čarima našeg otoka, novinar je istaknuo da je Cres nepravedno zaboravljeni biser hrvatske obale, koji nudi mnoge čari po cijenama koje su znatno povoljnije u odnosu na popularnije destinacije poput otoka Hvara.

Cres i uvala Lubenice oduševile britanskog novinara

Cres

Posebno ga je očarala prazna uvala Lubenice, koja se spušta u tirkizno plavi plićak i gdje je imao priliku vidjeti jato od stotinu dupina. Novinar je istaknuo i osjećaj bezbrižnosti koji vlada na otoku, uz cijene hrane i smještaja koje su prihvatljive. Tijekom boravka na Cresu, posjetio je i naselje Zbičina, koje ima samo trinaest stanovnika, te kušao lokalne delicije, kao što je sladoled od mastike.

Cres

Otok Cres je opisao kao kombinaciju najboljih aspekata Hrvatske – plaže i planine, grad i selo, sve smješteno na mirnom i slikovitom otoku. impresioniran ljepotama Cresa, novinar je naglasio da će otok vjerojatno postati sve traženija destinacija, privlačeći više turista zbog novih letova prema otoku Krku i otvaranja prvog hotela s pet zvjezdica u gradu Cresu.

druge vijesti