HELLO
Domagoj Kukec

Bivša novinarka i urednica Ivana Paradžiković nedavno je podijelila fotografiju sa svog odmora na Instagramu. Uživala je na otoku Hvaru, gdje je potpuno opuštena. Na fotografiji je prikazana kako se sunča na luftiću u bazenu, noseći jednodijelni badić s interesantnim prorezima.

Ivana Paradžiković također je podijelila fotografiju na kojoj vježba stoj na glavi, a uz fotografiju je opisala situaciju na otoku Hvaru.

Poznata novinarka Ivana Paradžiković rekla je da na Hvaru nema dovoljno brodskih linija

Naime, iako je istaknula da je otok Hvar prelijep, Ivana Paradžiković je istaknula probleme s kojima se bori lokalno stanovništvo. Izjavila je da su tijekom zime prisutne samo tri trajektne linije koje povezuju Hvar s kopnom. “Divan je Hvar kada si turist u prolazu, ali kada malo dublje zagrebeš ili kada samo zastaneš da čuješ što otočane muči, shvatiš da je situacija posve naglavačke. Veza Hvara s kopnom svodi se recimo zimi na tri jadne trajektne linije na dan i to ako imaju sreće”, istaknula je renomirana novinarka.

Uz to je dodala: “Bolesni ljudi propuštaju kemoterapije, jer eto katamaran se pokvario, a nisu organizirali novi ili pak ostaju u Splitu prenoćiti, jer nemaju kako kući. Koga briga mogu li si priuštiti apartman? Satima čekaju po birtijama jer je netko zaključio da između 5.30 i 14 ili 14 h i 20.30 ne treba postojati linija da se otočanin vrati kući. A njima ta linija život znači! Na njoj se rađaju, na njoj i umiru.”

Ivana Paradžiković istaknula je da otok ima samo jednu hitnu pomoć

Ivana Paradžiković također je rekla da otok ima samo jednu hitnu pomoć od Jelse do Sućurja pa kada je hitna pomoć na intervenciji, u domu zdravlja nema nikoga, no i da većinu pacijenata moraju slati u Split na preglede.


“Pitanje je dana kada će netko kolabirat! Recimo dijete s temperaturom 40, koje će na putu za bolnicu u Splitu na katamaranu doživjeti toplinski udar! Svi stoje i šute i čekaju da se dogodi tragedija! Otočani su frustrirani i posve ih razumijem, jer ne pune sunce i more sami državnu blagajnu, već oni. Otočani čine otok”, zaključila je Ivana Paradžiković.

druge vijesti