HELLO
Domagoj Kukec

Modna kuća Dolce & Gabbana i ove godine daje svoj prepoznatljivi modni pečat i interijerima i eksterijerima. Kroz koncept DG Resort, luksuzna modna kuća nastoji prenijeti talijansku eleganciju i mediteranski duh svjetskoj publici, ostavljajući svoj prepoznatljivi trag na nekim od najekskluzivnijih plaža svijeta.

White Lotus hotel

White Lotus hotel u duhu Dolce & Gabbane

White Lotus hotel 3

Ove godine su mornarsko-plave i bijele nijanse zavladale kaskadnom terasom i bazenom hotela Four Seasons u Taormini. Zanimljivo je da je druga sezona serije White Lotus snimana upravo u tom hotelu, pa ove vizure sigurno nisu nepoznate. Palača San Domenico, smještena na istočnoj obali Sicilije s pogledom na Jonsko more, nekada je bila raskošan manastir u kojem su boravili redovnici iz bogatih aristokratskih obitelji. Nakon pretvaranja u luksuzni hotel, njezini hodnici postali su dio svjetske kinematografije. Iz kuće Dolce & Gabbana su vidjeli mogućnost implementiranja komada iz svoje Blu Mediterraneo linije unutar kluba Four Seasons hotela u Taormini. Cijeli dio terase oko bazena uređen je u prepoznatljivim plavo-bijelim motivima, stvarajući sanjivu atmosferu kojom odiše cijeli kompleks. Ležaljke, suncobrani, mali jastuci i umjetnički detalji tik uz rub bazena prožeti su intenzivno plavim i čisto bijelim uzorkom iz home decor linije luksuzne talijanske kuće.

White Lotus hotel

White Lotus hotel nije jedini koji će zasjati u luksuznom ruhu

Quisisana Grand Hotel na otoku Capriju, nedaleko od poznate Pjacete, još je jedno odmaralište koje je tim Dolce & Gabbana odlučio preoblikovati prema svojoj estetici. Kultni komadi iz Blu Mediterraneo linije u plavim i bijelim nijansama savršeno se ističu među vrtovima s mirisnim cvjetovima naranče i spektakularnim pogledom na najznačajnije prirodne ljepote otoka. Ova zgrada je nekada bila manastir, a grupacija Four Seasons ju je pripojila  hotelu tijekom velike obnove. Dolce & Gabbana su za tu prigodu “obojili” suncobrane u kombinaciju bijele i plave boje, dok su ležaljke prekrili tkaninama s mediteranskim plavim uzorkom koji se nalazi i u hotelu na Capriju. Talijanski dvojac je također uredio hotel Casa Amor u Saint Tropezu, a nedavno su održali reviju visoke mode u Puglii.

druge vijesti