Bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras prava je poslastica: Evo recepta!
Prehrana bez glutena ne mora biti dosadna, a to dobro zna Mirna Maras.
20 studenoga 2024
Ova zapečena tjestenina po receptu slavnoga glumca hit je na TikToku.
Naučili smo toliko vrijednih lekcija od Stanleyja Tuccija. Glumac i strastveni kuhar dokazao je da je majstor na ekranu, ali i u kuhinji.
Zapečena tjestenina Stanleyja Tuccija postala je ogromni hit na TikToku.
Ako imate ostataka tjestenine, malo pancete (ili slanine) i staklenku kremastog umaka u hladnjaku, onda imate sve što vam je potrebno da napravite ovo jednostavno jelo od tjestenine.
Slavni glumac započeo je pripremajući temeljac od pirjanog luka, češnjaka i pancete. Nakon što je postala zlatna i hrskava, dodao je u smjesu malo kuhanih farfala (tjestenina u obliku leptirića), bešamel umak (iako kaže da bi bilo koji kremasti umak odgovarao) i malo odmrznutoga graška. Stanley je sve pokrio komadićima maslaca i s puno parmezana prije nego što je stavio jelo u pećnicu.
Ovaj jednostavan složenac od tjestenine beskrajno je svestran (poput mnogih drugih složenaca od tjestenine). Nema pancete? Stavite špek. Zamijenite farfalle drugim oblikom kratko rezane tjestenine ili preskočite grašak i dodajte pirjani špinat, brokulu kuhanu na pari ili gljive.
@stanley.tucci breakfast, brunch or lunch? Not sure but it was f’ing delicious. #foodtok ♬ original sound – Stanley Tucci
Recept koji je Tucci podijelio na TikToku je za 4 do 6 porcija.
150 grama pancete, narezane na kockice
1 manja glavica žutog luka, mljevena
4-6 češnjeva češnjaka, mljevenog
250 grama smrznutog graška, odmrznutog i ocijeđenog
250-300 grama farfalle tjestenine, kuhane al dente i ocijeđene
250 ml bešamel umaka
50 g maslaca izrezanog na male kocke
100 grama naribanog parmezana
Korak 1: Pirjajte pancetu i luk
Korak 2: Promiješajte u vatrostalnoj posudi
Lagano namastite srednju vatrostalnu posudu maslinovim uljem pa ubacite kuhanu tjesteninu, grašak, mješavinu pancete i luka i bešamel umak. Miješajte dok se tjestenina ravnomjerno ne prekrije umakom, a panceta i grašak ravnomjerno rasporede.
Korak 3: Prelijte maslacem i sirom, zatim pecite
Nadjenite složenac parmezanom i po vrhu rasporedite komadiće maslaca. Pecite 15-20 minuta dok se složenac ne zapeče i ne porumeni na vrhu. Izvadite, pustite da odstoji 5 minuta, a zatim poslužite dok je vruće – po mogućnosti u 10 ujutro kao Stanley Tucci, uz cappuccino. Uživajte!
@taste_of_home Our latest obsession is Stanley Tucci’s pasta casserole! 🔗 Click the link in our bio for the full recipe. #easydinnerideas ♬ original sound – Taste of Home
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024
Ako se poznate Hrvatice pita, boja vina još uvijek je itekako u trendu.
21 studenoga 2024
Slavna pjevačica Nataša Bekvalac ostavila je bez daha sve prisutne na zabavi Gala Celebrities Night powerd by Hello x Story x Gloria kad se pojavila u haljini koja prekriva malo no otkriva puno stila.
21 studenoga 2024
U predblagdanskom ozračju restorana Zinfandel’s organizatori Fooling Around by Fuliranje: Esplanade Zagreb hotel, kreativna agencija Kokoš ili jaje i MPG agencija pretpremijerno su predstavili gastronomsku ponudu ovogodišnjeg izdanja najsofisticiranijeg adventskog događanja u Zagrebu.
21 studenoga 2024
Na tereasi kultnog zagrebačkog kafića Kinoteka osvanula je kupola u kojoj možete popiti toplu čokoladu ili vino dok uživate u retro pjesmama s gramofona, lampicama i cozy atmosferi.
21 studenoga 2024