
Janjetina s bižima kao iz djetinjstva – Danijela Dvornik otkrila obiteljski recept
Danijela se prvi put okušala u pripremi ovog jela, uz stručnu pomoć svoje majke.
28 svibnja 2025
Ova zapečena tjestenina po receptu slavnoga glumca hit je na TikToku.
Naučili smo toliko vrijednih lekcija od Stanleyja Tuccija. Glumac i strastveni kuhar dokazao je da je majstor na ekranu, ali i u kuhinji.
Zapečena tjestenina Stanleyja Tuccija postala je ogromni hit na TikToku.
Ako imate ostataka tjestenine, malo pancete (ili slanine) i staklenku kremastog umaka u hladnjaku, onda imate sve što vam je potrebno da napravite ovo jednostavno jelo od tjestenine.
Slavni glumac započeo je pripremajući temeljac od pirjanog luka, češnjaka i pancete. Nakon što je postala zlatna i hrskava, dodao je u smjesu malo kuhanih farfala (tjestenina u obliku leptirića), bešamel umak (iako kaže da bi bilo koji kremasti umak odgovarao) i malo odmrznutoga graška. Stanley je sve pokrio komadićima maslaca i s puno parmezana prije nego što je stavio jelo u pećnicu.
Ovaj jednostavan složenac od tjestenine beskrajno je svestran (poput mnogih drugih složenaca od tjestenine). Nema pancete? Stavite špek. Zamijenite farfalle drugim oblikom kratko rezane tjestenine ili preskočite grašak i dodajte pirjani špinat, brokulu kuhanu na pari ili gljive.
Recept koji je Tucci podijelio na TikToku je za 4 do 6 porcija.
150 grama pancete, narezane na kockice
1 manja glavica žutog luka, mljevena
4-6 češnjeva češnjaka, mljevenog
250 grama smrznutog graška, odmrznutog i ocijeđenog
250-300 grama farfalle tjestenine, kuhane al dente i ocijeđene
250 ml bešamel umaka
50 g maslaca izrezanog na male kocke
100 grama naribanog parmezana
Korak 1: Pirjajte pancetu i luk
Korak 2: Promiješajte u vatrostalnoj posudi
Lagano namastite srednju vatrostalnu posudu maslinovim uljem pa ubacite kuhanu tjesteninu, grašak, mješavinu pancete i luka i bešamel umak. Miješajte dok se tjestenina ravnomjerno ne prekrije umakom, a panceta i grašak ravnomjerno rasporede.
Korak 3: Prelijte maslacem i sirom, zatim pecite
Nadjenite složenac parmezanom i po vrhu rasporedite komadiće maslaca. Pecite 15-20 minuta dok se složenac ne zapeče i ne porumeni na vrhu. Izvadite, pustite da odstoji 5 minuta, a zatim poslužite dok je vruće – po mogućnosti u 10 ujutro kao Stanley Tucci, uz cappuccino. Uživajte!
Tončica Čeljuska čestitala je rođendan kćeri Anuški snažnom porukom u kojoj opisuje njezin životni put.
09 lipnja 2025
Tatjana Dragović je danas više od bivše top‑model. Nakon blistave međunarodne karijere, usmjerila se na beauty industriju – osnovala je u Zagrebu LAB, prvi ekskluzivni beauty concept store u Hrvatskoj, u kojem se njome promiču globalni clean beauty brendovi poput Augustinus Bader, 111Skin i Ilia Beauty. Kao zaštitno lice svog koncepta, Tatjana svojim imidžem i stručnošću unosi stil i viziju u svijet njege kože – grad toliko inspirativan koliko i pretežito pariški ili londonski brendovi.
09 lipnja 2025
Kad tražimo primjer muškarca koji savršeno izgleda u bijeloj košulji i crnim hlačama, onda se inspiriramo Vlahom Arbulićem.
09 lipnja 2025
Jazmin Grace Grimaldi, kći princa Alberta i unuka Grace Kelly, boravi u Dubrovniku.
09 lipnja 2025
Severina s nećakinjom Mijom Popović boravi na Ibizi. Uživale su u performansima, šopingu i slavlju.
09 lipnja 2025