HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Naučili smo toliko vrijednih lekcija od Stanleyja Tuccija. Glumac i strastveni kuhar dokazao je da je majstor na ekranu, ali i u kuhinji.

Zapečena tjestenina Stanleyja Tuccija postala je ogromni hit na TikToku.

Ako imate ostataka tjestenine, malo pancete (ili slanine) i staklenku kremastog umaka u hladnjaku, onda imate sve što vam je potrebno da napravite ovo jednostavno jelo od tjestenine.

Pročitajte: Ovo je omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija sa samo tri sastojka

Slavni glumac započeo je pripremajući temeljac od pirjanog luka, češnjaka i pancete. Nakon što je postala zlatna i hrskava, dodao je u smjesu malo kuhanih farfala (tjestenina u obliku leptirića), bešamel umak (iako kaže da bi bilo koji kremasti umak odgovarao) i malo odmrznutoga graška. Stanley je sve pokrio komadićima maslaca i s puno parmezana prije nego što je stavio jelo u pećnicu.

Ovaj jednostavan složenac od tjestenine beskrajno je svestran (poput mnogih drugih složenaca od tjestenine). Nema pancete? Stavite špek. Zamijenite farfalle drugim oblikom kratko rezane tjestenine ili preskočite grašak i dodajte pirjani špinat, brokulu kuhanu na pari ili gljive.

@stanley.tucci breakfast, brunch or lunch? Not sure but it was f’ing delicious. #foodtok ♬ original sound – Stanley Tucci

Recept koji je Tucci podijelio na TikToku je za 4 do 6 porcija.

Zapečena tjestenina Stanleyja Tuccija – sastojci

150 grama pancete, narezane na kockice

1 manja glavica žutog luka, mljevena

4-6 češnjeva češnjaka, mljevenog

250 grama smrznutog graška, odmrznutog i ocijeđenog

250-300 grama farfalle tjestenine, kuhane al dente i ocijeđene

250 ml bešamel umaka

50 g maslaca izrezanog na male kocke

100 grama naribanog parmezana

Zapečena tjestenina – upute za pripremu

Korak 1: Pirjajte pancetu i luk

  • Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte pancetu i luk i pirjajte dok panceta ne postane hrskava, a luk omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 30-60 sekundi dok ne zamiriše, zatim maknite tavu s vatre.

Korak 2: Promiješajte u vatrostalnoj posudi

Lagano namastite srednju vatrostalnu posudu maslinovim uljem pa ubacite kuhanu tjesteninu, grašak, mješavinu pancete i luka i bešamel umak. Miješajte dok se tjestenina ravnomjerno ne prekrije umakom, a panceta i grašak ravnomjerno rasporede.

Korak 3: Prelijte maslacem i sirom, zatim pecite

Nadjenite složenac parmezanom i po vrhu rasporedite komadiće maslaca. Pecite 15-20 minuta dok se složenac ne zapeče i ne porumeni na vrhu. Izvadite, pustite da odstoji 5 minuta, a zatim poslužite dok je vruće – po mogućnosti u 10 ujutro kao Stanley Tucci, uz cappuccino. Uživajte!

@taste_of_home Our latest obsession is Stanley Tucci’s pasta casserole! 🔗 Click the link in our bio for the full recipe. #easydinnerideas ♬ original sound – Taste of Home

druge vijesti

Jelena Bošnjak

Splitska dizajnerica Jelena Bošnjak predstavlja novu kolekciju koju je posvetila ljepoti kulturnih elemenata zavičaja

Nova modna kolekcija splitske dizajnerice Jelene Bošnjak naziva „Dalmacija u bijelom snu – Bila Štorija“ inspirirana je arhitekturom, krajolikom i kulturnim nasljeđem Dalmacije poput kamenih kuća, povijesnih građevina, svjetlucavim bijelim plažama, morskom pjenom, ribarskim mrežama, čipkom i svime ostalim što krasi jadransku obalu i tradicionalne kulturno – zavičajne znamenitosti. Bijela boja kao osnovna paleta ima za cilj dočarati čistoću, eleganciju i posebnost dalmatinskog pejzaža.

Modne vijesti

01 srpnja 2024