HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Stigli su nam dani u kojima ponovno želimo uživati u takozvanoj hrani za utjehu, što ne znači da morate satima stajati iznad štednjaka i mučiti se kako biste poslužili ukusno jelo. Giada De Laurentiis poznata je talijansko-američka kuharica čije ste emisije možda već i gledali, a koja uvijek ima mnogo ukusnih recepata koje će obožavati cijela obitelj.

Zapečena tjestenina s onime što vam je ostalo uistinu je preukusna

Ova zapečena tjestenina super je ideja za dane u kojima ne znate što biste spremili za ručak ili večeru, a zgodno je i što je možete zamrznuti i rasporediti za dane u kojima vam je potreban ručak gotov za pet minuta.

PROČITAJTE: Zagrijte se i podignite imunitet – Recept za juhu od mrkve i đumbira

Brzo, toplo i ukusno jelo poznate Talijanke oduševit će i zagrijati vašu obitelj, a pritom vas “osloboditi” ostataka koji se povlače po hladnjaku.

Zapečena tjestenina koju možete napraviti od ostataka:

Postupak:

  1. Stavite tjesteninu da se kuha,
  2. U tavu ulijte maslinovo ulje,
  3. Na luku popržite meso ili kobasicu koja vam je ostala u hladnjaku,
  4. Dodajte zamrznutu brokulu, grašak ili cvjetaču (ili sve zajedno),
  5. U odvojenoj posudi pomiješajte umak od rajčice iz staklenke, parmezan i mozzarellu ili ricottu,
  6. Dodajte sol i papar,
  7. U smjesu dodajte kuhanu tjesteninu i meso s povrćem pa sve dobro promiješajte da se stopi i stvori lijepu smjesu,
  8. Prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu i pospite krušnim mrvicama, ribanim sirom i polijte s malo maslinova ulja,
  9. Zapecite na 180 stupnjeva 15 minuta i uživajte!

druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025