Stigli su nam dani u kojima ponovno želimo uživati u takozvanoj hrani za utjehu, što ne znači da morate satima stajati iznad štednjaka i mučiti se kako biste poslužili ukusno jelo. Giada De Laurentiis poznata je talijansko-američka kuharica čije ste emisije možda već i gledali, a koja uvijek ima mnogo ukusnih recepata koje će obožavati cijela obitelj.
Zapečena tjestenina s onime što vam je ostalo uistinu je preukusna
Ova zapečena tjestenina super je ideja za dane u kojima ne znate što biste spremili za ručak ili večeru, a zgodno je i što je možete zamrznuti i rasporediti za dane u kojima vam je potreban ručak gotov za pet minuta.
Brzo, toplo i ukusno jelo poznate Talijanke oduševit će i zagrijati vašu obitelj, a pritom vas “osloboditi” ostataka koji se povlače po hladnjaku.
Zapečena tjestenina koju možete napraviti od ostataka:
Postupak:
- Stavite tjesteninu da se kuha,
- U tavu ulijte maslinovo ulje,
- Na luku popržite meso ili kobasicu koja vam je ostala u hladnjaku,
- Dodajte zamrznutu brokulu, grašak ili cvjetaču (ili sve zajedno),
- U odvojenoj posudi pomiješajte umak od rajčice iz staklenke, parmezan i mozzarellu ili ricottu,
- Dodajte sol i papar,
- U smjesu dodajte kuhanu tjesteninu i meso s povrćem pa sve dobro promiješajte da se stopi i stvori lijepu smjesu,
- Prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu i pospite krušnim mrvicama, ribanim sirom i polijte s malo maslinova ulja,
- Zapecite na 180 stupnjeva 15 minuta i uživajte!