Stiglo je vrijeme za zdraviju prehranu. Čak i oni koji inače ne jedu zdravo, sada se prebacuju na zdraviji način. Poznata pjevačica Domenica otkrila nam je svoj omiljeni recept.
Tikvicesu omiljeno povrće jer imaju jako malo kalorija, odličan su izvor vitamina B i C te kalija, koji regulira rad srca, snižava krvni tlak i sprječava razne bolesti krvožilnog sustava.
Domenica je s fanovima na Instagramu podijelila svoj recept.
Recept za rezance od tikvica:
“Pirjala na tavi kapulu, luk na maslinovom, dodala izribanu mrkvu pa sam na to dodala kozice (začinila ih sa soli, paprom, češnjakom, slatkom paprikom, mediteranskim začinima i malo vegete), dodala kap vina, i onda malo vode da se kuhaju u tome možda 10 minuta.
Pri kraju dodala vrhnje i žlicu pesta.
Tikvice sam s onim aparatom napravila na rezance, posolila pa ih procijedila jer puste puno vode.
Bacila sam ih na maslinovo ulje na 2 minute na tavu i onda sve zajedno pomiješala tako da su mi ostale hrskave.
I na kraju dodala na vrh usitnjeni pistachio.”
Hvala Domenici puno na receptu, svakako ćemo ga isprobati
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
U svijetu u kojem se teretane pune već od ranog jutra, a proteini se miješaju kao kava u kuhinji svakog ambicioznog muškarca, često se zaboravlja da najvažniji mišić ne raste od utega, nego od hrane. Svaka serija, svako ponavljanje, svaki znojavi dlan na šipci bezvrijedan je ako tijelo ne dobije ono što mu treba – gorivo prije treninga i materijal za obnovu nakon njega. Hrana nije nagrada, nije kazna i nije dodatak. Ona je srce svakog napretka, nevidljivi alat bez kojeg ni najbolji plan ni najskuplji suplement ne mogu napraviti ono što obećavaju. Muško tijelo, pogotovo tijelo koje se bori između posla, stresa, treninga i obitelji, ne traži ekstrem – traži ravnotežu, preciznost i razumijevanje vlastitog ritma.
Zagreb ove zime diše drugačije i priprema gastronomski comeback koji obećava uzbuđenje na svakom tanjuru. Noel zatvara godinu s velikim povratkom koji donosi novu energiju i novu priču. Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom vraća Brunu Vokala u svoju kuhinju i najavljuje novi kreativni jelovnik od 14. studenog.
U vremenu koje nas neprestano vuče naprijed, sve je više onih koji pokušavaju pronaći način da se zaustave – barem na trenutak. Među njima su i oni koji su shvatili da ravnoteža ne dolazi iz novih trendova, nego iz povratka jednostavnosti. Upravo u toj potrebi za smirenjem, sok od cikle postao je tiha revolucija među onima koji vjeruju da zdravlje nije stvar estetike, nego svakodnevnog ritma. Na obiteljskom gospodarstvu OPG Rossi, taj se ritam pronalazi u zemlji, u radu rukama i u svakom plodu koji nastane iz nje.
Jesensko popodne u Zagrebu nosi svoje vlastite mirise, mješavinu svježeg lišća i laganog dimnog dima iz obližnjih pekarnica, ali u srcu grada, iza staklenih vrata Molino Pizza & Bara, događa se priča o promjeni okusa koja podiže ritam svih osjetila. Tri nove pizze, svaka s pažljivo odabranim sezonskim namirnicama, poput vrganja, buče i roast beefa sa smokvama, ne slijede prolazne trendove, nego grade vlastiti jezik gastronomskog izražaja koji poziva na otkrivanje, kušanje i promišljanje. Jesenska pizza u Zagrebu ovdje dobiva novo značenje, od onih prvih zalogaja toplog tijesta do posljednjeg traga sira koji se lagano topi i miješa s bogatim kremama i začinima.
U svijetu u kojem je zdravlje postalo trend, teško je razlikovati ono što doista vrijedi od onoga što traje tek dok ne prođe sezona. U tom moru obećanja i prolaznih formula, hladno prešani sokovi OPG-a Rossi pojavljuju se kao tiha suprotnost svemu što je nametnuto. Nastali su iz zemlje, iz rada i iz ideje da tijelo ne traži savršenstvo, nego ravnotežu. Njihova priča ne počinje u laboratoriju, nego u polju, i ne završava etiketom, nego trenutkom u kojem prvi gutljaj podsjeti na okus koji ne pokušava impresionirati – samo vratiti smisao.
U vremenu u kojem se dani pretaču u brzinu, a mirisi zemlje polako blijede pod težinom betona, postoji mjesto koje diše drugačijim ritmom. Na obiteljskom gospodarstvu OPG Rossi skrivenom od vreve, sve počinje rukama koje sade, beru i pretvaraju plodove u nešto što ima okus doma i miris djetinjstva. U svijetu u kojem se sve ubrzalo, oni su odlučili usporiti – i vratiti se prirodi, radu koji ima smisla i hrani koja njeguje.
Ivana Pirizović ponovno je dokazala da je istinski modni genijalac domaće scene. Njezin posljednji outfit, koji je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama, spaja sve ono što trenutno definira vrhunski jesensko-zimski stil — snagu, senzualnost i nenametljivu eleganciju.
Podsjetimo, Lana Jurčević je nakon gotovo godinu dana šutnje izašla u javnost s prvom objavom na svojim iznimno popularnim društvenim mrežama, uz kratku, ali znakovitu poruku: “Jeste me zaboravili?”
Modna scena ponovno bruji nakon revije domaćeg brenda KLISAB, a među uzvanicima koji su plijenili pažnju svojom besprijekornom modnom interpretacijom istaknula se Mia Matić – jedna od najpoznatijih domaćih manekenki i influencerica.
U svijetu filmske čarolije rijetko se pojavi dvojac koji istovremeno očarava i ostaje nezaboravan, kao što su to James i Oliver Phelps – blizanci iz Sutton Coldfielda, čija su lica i duhovitost trajno urezani u srca obožavatelja jedne od najvoljenijih filmskih franšiza svih vremena.