Paštetu smo okrenuli naglavačke: Upoznajte Argetinu revoluciju s bezmesnim delicijama
U svijetu gdje se prehrambeni izbori sve više odražavaju naše vrijednosti i težnje za zdravijim planetom, Argeta s ponosom predstavlja svoju liniju bezmesnih namaza.
Ovi inovativni proizvodi dizajnirani su za sve, od vegana i vegetarijanaca do fleksitarijanaca i ljubitelja mesa znatiželjnih o biljnim alternativama. S okusima poput kao kokošja i kao kokošja pikant, ovi namazi kreirani su da pruže poznati i omiljeni okus mesa bez upotrebe životinjskih proizvoda. No, zašto bi netko odabrao nešto što ima okus mesa, a ima biljnu osnovu? Zaronimo u razloge iza ovog rastućeg trenda i kako su Argetini bezmesni namazi, koji se temelje na slanutku, u prvom planu ove kulinarske evolucije.
Poznati okusi, novi počeci
Pomak prema biljnoj prehrani potaknut je kompleksnom mješavinom osobnih zdravstvenih ciljeva, etičkih razmatranja i ekoloških briga. Argetini bezmesni namazi direktno odgovaraju na ovu potražnju nudeći utješan okus kokošjeg mesa u formatu koji je nježan prema planetu i njegovim stanovnicima. Za mnoge, ovi proizvodi služe kao most, omogućujući im prijelaz prema biljnim prehrambenim navikama bez odricanja od okusa koje vole.
Zašto slanutak?
Slanutak nije samo izvor visokokvalitetnih biljnih proteina, već je i bogat vlaknima, vitaminima i mineralima. Osim toga, slanutak ima sposobnost upijanja aroma, što ih čini savršenom bazom za stvaranje bogatih i složenih okusa naših bezmesnih namaza. Ova superhrana pruža temelj koji omogućuje našim inovativnim proizvodima da zadrže kremastu teksturu i bogat okus, čineći svaki zalogaj nezaboravnim iskustvom.
Za svaki tanjur i nepce
Bilo da ste dugogodišnji vegan ili netko tko je znatiželjan o smanjenju unosa mesa, Argetini bezmesni namazi su kreirani da zadovolje širok spektar prehrambenih preferencija i etičkih razmatranja. Oni utjelovljuju ideju da smanjenje konzumacije mesa ne znači žrtvovanje okusa ili teksture. Radi se o proširivanju kulinarskog pejzaža.
Poziv na otkrivanje
Argeta vas poziva da iskusite ovo uzbudljivo novo poglavlje u našoj bogatoj povijesti. S bezmesnim namazima koje preoblikuju pejzaž prehrambenih izbora, spremni smo vas odvesti na putovanje puno okusa i inovacija. Upustite se u avanturu s Argetom i otkrijte zašto smo paštetu okrenuli naglavačke – za vas, za planet, za budućnost.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.
Američka voditeljica otvoreno podržala zakon koji će zabraniti korištenje društvenih mreža mladima do 16 godina i poručila da taj potez štiti djecu od ovisnosti, pornografije i gubitka socijalnih vještina.