HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Poznata hrvatska pjevačica Zsa Zsa objavila je zanimljivu vijest s fanovima na Instagramu. Ona je otkrila da njezina prehrana varira, pa je tako i jedno vrijeme bila i vegetarijanka, ali i pesketarijanka.

Vegetarijanska prehrana vrsta je prehrane u kojem se osoba suzdržava od konzumiranja mesa (crveno meso, perad, kukci, meso drugih životinja i ponekad plodovi mora). Također može uključivati ​​suzdržavanje od konzumiranja svih proizvoda čiji proizvodni proces podrazumijeva usmrćivanje životinja ili čiji proizvodni proces podrazumijeva životinjsko podrijetlo.

vegetarijanstvo pesketarijanstvo

 

Pesketarijanska prehrana je vrsta prehrane koja vegetarijanskoj prehrani dodaje ribu i morske plodove, te ponekad i povremenu konzumaciju jaja i mliječnih proizvoda. Iz klasične prehrane stoga je isključeno meso, a povećana je konzumacija žitarica, mahunarki i morskih plodova.

Zsa Zsa bila je pesketarijanac kratko vrijeme

Tako je Zsa Zsa otkrila da je bila pesketarijanac mjesec i pol dana, no pretežito je konzumirala vegetarijansku prehranu.

vegetarijanstvo pesketarijanstvo

“Dost se dobro može jest, nije mi ekstremno falilo meso! Ali sam anemična pa sam stala dok si ne posložim život i nutrijente kak treba”, napisala je na Instagramu.

vegetarijanstvo pesketarijanstvo

Također je otkrila da želi izbaciti ili smanjiti konzumaciju mesa i to zato što osjeća veliku empatiju prema životinjama.

druge vijesti