Vrijedi probati: Priprema kukuruza na način Stanleyja Tuccija zapravo je genijalna
Obožavate li i vi jesti kukuruz? Slavni glumac Stanley Tucci otkrio je način na koji ga priprema, i moramo priznati da je toliko jednostavan da je genijalan.
22 rujna 202311:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
“Igre gladi”, “Vrag nosi Pradu”, “Julia i Julia”, “Burleska”, “Kapetan Amerika” i “Cura na lošem glasu” samo su neki od naslova u kojima smo imali priliku gledati glumca Stanleyja Tuccija. 62-godišnji glumac rođen je u New Yorku, no kako i njegovo prezime otkriva, podrijetlom je iz Italije pa se u njegovom domu jela uglavnom spremaju na talijanski način. Priprema kukuruza na jednostavan, no nevjerojatno ukusan način, najdraža mu je u ranu jesen, a svoj je mali kulinarski trik rado podijelio s obožavateljima u knjizi “Taste: My Life Through Food”.
Upravo tako – 2021. Stanley Tucci izdao je knjigu posvećenu hrani, a neki od njegovih savjeta toliko su jednostavni i primjenjivi da se o njima još govori.
Priprema kukuruza njegov je omiljen način opuštanja
Stanley Tucci otkrio je kako obožava jednostavna jela te da mu je kukuruz jedna od omiljenih namirnica. Inače, Stanley Tucci ima svoj profil na TikToku i već se iskazao u kategoriji celebrityja koji na društvenim mrežama dijele savjete vezane za hranu pa ima širok raspon obožavatelja koji jedva čekaju isprobati recepte karizmatičnog glumca.
Fanove je već oduševio receptom za koktel Negroni, a sad osvaja obožavatelje “hrane za utjehu” ukusnim načinom pripreme kukuruza. Nakon što ga ispeče, premazuje ga maslacom kako bi bio još ukusniji i to na jedan poseban način, putem kojeg dobiva dva ukusna jela.
Priprema kukuruza na način Stanleyja Tuccija
Nakon što ispečete kukuruz, posolite ga po želji. Zatim topli, domaći kruh (OK, može biti i tostirani kupovni kruh), namažite maslacem i premažite posoljeni kukuruz.
Kukuruz će upiti maslac i postati još ukusniji, a uz njega ćete imati kriške kruha na kojima se spajaju maslac, sol i slatkoća kukuruza.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Dok miris svježe pripremljene kave svakodnevno ispunjava kafiće diljem regije, a baristi stvaraju male umjetničke radove u svakoj šalici, iza kulisa se sprema najveći događaj godine za ljubitelje kave i coffee profesionalce. Barcaffè Barista Cup 2025, najvažnije i najprestižnije regionalno natjecanje u pripremi kave, ponovno stiže u Zagreb, gdje će ove jeseni okupiti najbolje bariste iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Otvorene su prijave za peto izdanje Barista Cupa, a svi baristi koji se žele dokazati na najvećoj regionalnoj sceni imaju priliku prijaviti se do 31. kolovoza - putem video prijave kojom demonstriraju svoju stručnost, kreativnost i strast prema kavi.
Postoje mjesta na kojima film nije samo projekcija na platnu, već gotovo mitsko iskustvo koje se urezuje u pamćenje svim osjetilima. Motovun je jedno od takvih mjesta. Kad padne noć, a zidine tog istarskog gradića utihnu pod ljetnim nebom, započne čarolija — filmska, emotivna, gotovo svemirska. Ljetno kino u Motovunu, koje se ovog srpnja vraća nakon prošlogodišnje premijere, više je od običnog kulturnog događaja. To je hommage vremenu, prostoru i svima nama koji u kinu ne tražimo samo priču, nego i mjesto pripadanja.