HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Postoji li osoba koja ne voli burek? Poznata hrvatska influencerica Ivana Pirizović ovih dana otkrila je svoj omiljeni recept za veganski burek, koji je prilagođen onima koji ne jedu meso, ali i onima kojima sir teško pada na želudac. Glavna zvijezda ovog bureka je tofu, a svima koji misle da je tradicionalna verzija najbolja, poručujemo – ne odbacujte dok niste probali.

Ivana Pirizović hello magazine croatia hrvatska veganski burek

Veganski burek Ivane Pirizović korak po korak

Jedna od najpoznatijih domaćih influencerica snimila je video na kojem radi veganski burek na svoj način, a uz to je napisala:

PROČITAJTE: Ivana Pirizović otkrila tajnu vitke linije – Fasting ujutro, 99 % veganska prehrana i pet malih obroka

“Obožavam ovu verziju bureka (pite od sira), jer pršti od proteina, lagan je i užasno se brzo napravi. Ako vam je kao i meni burek najveća slabost, a teško vam pada i ne konzumirate mliječne proizvode – ovaj recept je za vas”.

Za veganski burek trebat će vam:

– kore za pitu
– ⁠4 tofua (mjera za jedan burekčić vam je pola tofua)
– ⁠mineralna voda
– ⁠maslinovo ulje
– ⁠sol
– ⁠jabučni ocat
– ⁠sojino mlijeko

Priprema nadjeva:

– tofu izmrvite rukama kako bi on imao teksturu svježeg sira
– ⁠kako bi poprimio sirast okus, u njega dodajte cca 4-5 jušnih žlica jabučnog octa
– ⁠dodajte sol
– ⁠cca 4 jušne žlice sojinog mlijeka
* u procesu isprobavajte i stanite kada vas nadjev podsjeća na sir

Ivana Pirizović hello magazine croatia hrvatska veganski burek

Motanje:

• slažite koru na koru, između malo poškropite mješavinom mineralne vode i maslinovog ulja
• ⁠nanesite sloj nadjeva
• koru, dvije namočite u mineralnoj i maslinovom i zgužvajte pa i to stavite zajedno s tofuom u kore
• ⁠zarolajte i stavite u posudu/pleh
• na kraju ponovno poškropite mješavinom maslinovog ulja i mineralne

Pečenje:

• po uputama na pakiranju, ili…
• ⁠ja sam pekla 20 minuta na 180 stupnjeva i za grand finale okrenula na 210 i tako pekla još pet da poprimi hrskavu koricu

Dobar tek!

druge vijesti