Hrana za novogodišnji tulum u zadnji čas: Napravite cupcakese s ukrasom koji će sve oduševiti
Popularne keksiće od kojih ćete brzo napraviti ove efektne, jestive ukrase, sigurno već imate u smočnici.
26 prosinca 202312:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Ponudili ste se da ćete ove godine kod vas organizirati doček Nove godine, no sad ste na sto muka? Hrana za novogodišnji tulum ne mora biti komplicirana i skupa, ionako je svima važno da se dobro zabave i da znaju da u kući imate dovoljno pića.
Obratite pažnju na sitne zalogaje koji će vašim gostima biti praktični i zbog kojih će njihov želudac biti pun tijekom cijele večeri (hrenovke u tijestu, slani zalogaji od lisnatog tijesta i kanapei uvijek su dobar izbor), a zatim ih oduševite simpatičnim desertom koji će izgledati kao da ste u njega uložili puno vremena, čak i ako to nije slučaj.
Ovi cupcakesi su odličan primjer!
Hrana za novogodišnji tulum – iznenadite sve cupcakesima sa satom
Čokoladne cupcakese baš svi vole, a lako ih možete napraviti uz pomoć već gotovih smjesa iz dućana. Naravno, možete ih i sami pripremiti po omiljenom receptu, no predlažemo vam da štedite trud i energiju – i vi se trebate zabaviti na svom tulumu!
Jednom kad ste pripremili cupcakese i glazuru prema uputama i uvjerili se da su dobro ispali – posegnite za svojim tajnim oružjem – Oreo keksima!
Da bi sve ispalo savršeno, trebat će vam još čokoladna glazura u tubi ili rastopljena čokolada i čačkalice.
Kako napraviti efektan ukras za novogodišnje cupcakese?
Za izradu ovih ukrasa neće vam biti potrebno mnogo vremena, no svakako je važna koncentracija i mirna ruka pa ih nemojte raditi kad ste pod velikim stresom i u žurbi.
Jednostavno odvojite Oreo kekse na pola i izdvojite one na kojima je ostala krema. Nožem lagano zagladite kremu, a zatim pažljivo čačkalicom umočenom u rastopljenu čokoladu ili glazurom u tubici za pisanje po tortama, nacrtajte kazaljke i brojeve. Viola!
Ako želite, ovo možete napraviti i uz pomoć nekog drugog keksa i prave šećerne glazure, a ako ste sigurni da su vaši gosti dovoljno ozbiljni, u cupcakese možete staviti i pokoju prskalicu.
Kamenica, kavijar, karamelizirane čičoke, prženi lješnjak, ledeni prah od guščje jetre, celer kuhan u portu, aromatične lisičarke, dimljene dagnje, karamelizirana cvjetača, velouté od paljenih pinjola, njoki od ličke base, fermentirana crna leća, smrčci kuhani u konjaku, dimljeni patlidžan, paljene shiitake, brokulini, beurre blanc od algi, ukiseljeni motar, kesten, poširana kruška, butternut biskvit – samo su neki od sastojaka koji donose bogatstvo tekstura i pozivaju na istraživanje novih okusa.
U samom srcu Zagreba, nadomak glavnog trga, nalazi se mjesto koje ove jeseni živi punim plućima. Molino Pizza & Bar postao je više od restorana – postao je simbol jedne nove gradske energije, spoj elegancije, kreativnosti i užitka koji se pamti. Njegov prostor odiše toplinom, a miris svježe pečenih pizza i zvuk smijeha ispunjavaju svaki kutak. Jesen u Molinu nije tek sezona, već doživljaj koji se živi svim osjetilima.
Na obali jezera, između mirisa kave i zvukova live glazbe, Mime’s stvara iskustvo zbog kojeg doručak postaje doživljaj, a večera – pravi gradski izlazak.
U studenom Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni spaja najbolje od oba svijeta – ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije, stvarajući senzacionalne kombinacije okusa koje prkose sezoni i redefiniraju užitak.
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
U svijetu u kojem se teretane pune već od ranog jutra, a proteini se miješaju kao kava u kuhinji svakog ambicioznog muškarca, često se zaboravlja da najvažniji mišić ne raste od utega, nego od hrane. Svaka serija, svako ponavljanje, svaki znojni dlan na šipci bezvrijedan je ako tijelo ne dobije ono što mu treba – gorivo prije treninga i materijal za obnovu nakon njega. Hrana nije nagrada, nije kazna i nije dodatak. Ona je srce svakog napretka, nevidljivi alat bez kojeg ni najbolji plan ni najskuplji suplement ne mogu napraviti ono što obećavaju. Muško tijelo, pogotovo tijelo koje se bori između posla, stresa, treninga i obitelji, ne traži ekstrem – traži ravnotežu, preciznost i razumijevanje vlastitog ritma.
Zagreb ove zime diše drugačije i priprema gastronomski comeback koji obećava uzbuđenje na svakom tanjuru. Noel zatvara godinu s velikim povratkom koji donosi novu energiju i novu priču. Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom vraća Brunu Vokala u svoju kuhinju i najavljuje novi kreativni jelovnik od 14. studenog.
U svijetu osobne njege, gdje se od muškaraca često očekuje besprijekorna urednost i pažnja prema detaljima, intimna higijena postaje ključna komponenta svakodnevne rutine. Među svim aspektima njege tijela, brijanje testisa izdvaja se kao izazovno područje koje zahtijeva posebnu pažnju, preciznost i odgovarajuće proizvode. Bez obzira na to je li brijanje motivirano estetskim razlozima, higijenskim potrebama ili željom za udobnošću, važno je pristupiti ovom zadatku s oprezom kako bi se izbjegle iritacije, crvenilo i nelagoda.
U trenutku kada muškarac odluči pustiti bradu, ona prestaje biti samo modni detalj i postaje pravi izraz osobnog identiteta, stila i samopouzdanja, no istovremeno zahtijeva pažnju i odgovornu njegu kože ispod dlake, jer zanemarivanje ovog aspekta može rezultirati svrbežom, perutanjem, neurednim izgledom i osjećajem zapuštenosti.
Svečanom dodjelom nagrada i premijernom projekcijom najnovijeg filma Jima Jarmuscha Otac majka sestra brat u subotu navečer je u prepunoj dvorani CineStara Branimir službeno zatvoren 23. Zagreb Film Festival. Zatvaranje je proteklo u svečanoj, emotivnoj i vrlo živopisnoj atmosferi koju su svojim prisustvom dodatno obogatili brojni domaći i međunarodni gosti iz filmskog svijeta. Među njima su se istaknuli montažer Yorgos Mavropsaridis, brazilski scenarist Tibério Azul i francuski redatelj Léo Favier, a uz njih su bili i direktor festivala Boris T. Matić, izvršna direktorica Lana Matić te programska direktorica Selma Mehadžić.
U samom srcu Zagreba, u intimnoj atmosferi Atelieru LM, ovog je vikenda otvorena izložba „Portreti i šire“ koja donosi jedinstven presjek tri desetljeća domaće kulturne i društvene scene, a publiku istodobno poziva da zastane pred više od 400 portreta koji oblikuju naše zajedničko pamćenje. Izložba je osmišljena kao pažljivo komponirana vizualna pripovijest koja istodobno otkriva lica, ali i trenutke u kojima se fotografija pretvara u osobni susret, dok svaki kadar donosi onu tihu, ali snažnu poruku koja se rađa u odnosu fotografa i portretiranog.