Kad ste zadnji put pojeli rižoto sa špinatom? Špinat je jedna od najzdravijih namirnica, pogotovo za one kojima nedostaje željeza, a u ovoj kombinaciji nevjerojatno je ukusan i hranjiv. Kasandra Draganić svoje je pratitelje počastila receptom za ukusan obrok s rižom koji nije samo prefin već i vrlo praktičan i brz. Ovaj recept svakako vrijedi isprobati!
Rižoto sa špinatom po receptu poznate influencerice
“Savršen je dan za kremasti rižoto sa špinatom!”, napisala je u svojoj objavi Kasandra Draganić, a mi se apsolutno slažemo.
“Pošto Ribafish svako jutro pije celer i špinat, to nam zelenilo ispada iz frižidera pa kako jučer nisam imala plan za ručak, bilo je logično da će fasovat nešto od toga. I bilo je fenomenalno! Još u kombinaciji s tvrdim kozjim sirom i zdjelom salate – savršen ručak”, dodala je.
Evo recepta za rižoto sa špinatom za dvije osobe
Sastojci:
- 1 šalica arborio ili carnaroli riže
- 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
- 90 g maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 veća ljutika ili 1 manji luk
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- sol i papar
- 40 g tvrdog kozjeg sira
- 200 g špinata
Postupak:
- Na malo maslaca i maslinovog ulja popržite ljutiku. Kad omekša, dodajte češnjak, sve dobro posolite i bogato popaprite pa pržite dok češnjak ne zamiriše.
- Dodajte rižu i popržite dok se svako zrno ne zagrije, cca 2 minute.
- Zalijte sve s bijelim vinom (ja nisam imala bijelo otvoreno, ali imala sam prošek što je još bolje).
- Kad vino ispari, dodajte kremu od špinata koju pripremite tako da špinat kratko blanširate pa ga usitnite u blenderu.
- Temeljac zagrijte sa strane pa dodajte malo po malo i neprestano miješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte još i tako dok riža nije kuhana al dente.
- Ugasite vatru pa dodajte ostatak maslaca i većinu sira. Miješajte dok rižoto ne postane savršeno kremast.
- Poslužite pa posipajte s još malo sira.
Dobar vam tek!