
Bonton u restoranu: 10 pravila koja bi svi trebali slijediti
Donosimo vam deset pravila za bonton u restoranu, kako biste sljedeći put kada vas netko pozove znali kako se ponašati na večeri.
21 ožujka 2025
Uz ovakav umak vaša domaća pizza pretvorit će se u remek djelo iz Italije.
Hvalite se da je vaša domaća pizza najbolja, no kao umak od rajčice koristite ketchup? Možete vi i bolje! Vrhunski domaći umak za pizzu bez puno muke možete napraviti u svojoj kuhinji za manje od 10 minuta i tako u kratkom roku zaslužiti titulu najboljeg kvartovskog pizza-majstora.
Ako ste veliki fan talijanske kuhinje, a vaši ukućani ništa ne vole više od ukusne pizze za večeru, ovo je recept koji svakako trebate naučiti napamet.
Ovaj umak nije potrebno kuhati, sve što vam treba je nekoliko sastojka koje možete pronaći u svakom supermarketu te blender.
Hoćete li ostaviti i krupnije komade rajčica ili ih izmiksati u glatku pastu – odlučite sami.
SASTOJCI:
Konzervirana rajčica ili svježe ukusne rajčice – 1 konzerva ili 3 velike rajčice
Ako pizzu ne radite u sezoni rajčica, stručnjaci savjetuju da koristite pelate rajčice iz konzerve koji imaju više okusa od rajčica koje u zimskim danima možete pronaći na policama trgovina.
Koncentrat od rajčice – dvije žličice
Nemojte izostaviti ovaj sastojak, upravo on će povezati vaš domaći umak od rajčice.
Origano – prstohvat
Češnjak u prahu – prstohvat
Sol – prstohvat
Smeđi šećer – prstohvat
PRIPREMA:
Sve ubacite u blender i izmiješajte. Kušajte i po vlastitom ukusu dodajte još začina. Premažite na domaće tijesto za pizzu, dodajte ostale sastojke i zapecite.
Dobar tek!
Ben Affleck prvi put otvoreno govori o razvodu s Jennifer Lopez, ističući da nije bilo drame, već obična priča dvoje ljudi koji pokušavaju razumjeti svoje odnose.
25 ožujka 2025
Danijela Dvornik rastužila je pratitelje tužnom objavom o smrti svoje kujice Obame, koja je bila njezina vjerna prijateljica i s njom je provela 16,5 godina.
25 ožujka 2025
Iskreno je rekla sve što misli.
25 ožujka 2025
Ostavila je bez daha objavom na Instagramu.
25 ožujka 2025