HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jede vam se nešto slatko, a ne da vam se ponovno raditi palačinke? Razveselite obitelj preukusnim knedlama s marelicama. Hrvatska food influencerica Anka Slišković, inače majka Nine Slišković Goleš, objavila je recept za knedle s marelicama koje svakako valja isprobati!

Recept za knedle od marelica Anke Slišković

Sastojci: 

  • 500 g krumpira
  • 180-200 g brašna(pola glatko, pola oštro)
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • Sol
  • Marelice
  • 100 g prezla
  • 2-3 žlica maslaca
  • šećer za posipanje

PROČITAJTE: Brancin s povrćem – Dorin Zelenika otkrila recept zbog kojeg je i njezin suprug zavolio ribu

Postupak: 

“Skuhajte krumpir u kori, ogulite ga pa ga protisnite kroz štrukapatatu. Dodajte mu brašno, malo soli, jaje i 50 g maslaca pa umijesite tijesto. Ako je jako ljepljivo i mekano, dodajte još brašna.

Od tijesta kidajte komadiće, oblikujte ih na dlanu na sredinu stavite očišćenu marelicu (u koju ste umisto košticama stavili žličicu šećera) potom tijesto oblikujte u kuglicu s marelicom u sredini.

Kuhajte knedle u kipućoj, posoljenoj vodi, kad isplivaju na površinu još 5-6 min i gotove su vadite šupljikavom žlicom, te ih prebacite na tavu u kojoj ste prepržili prezlu na maslacu, pospite šećerom i ako možete sačekajte da se ohlade.

Ja ih volim poslužit s kiselim vrhnjem i cimetom, a vi po želji”, napisala je Anka Slišković uz recept koji svakako vrijedi probati.

druge vijesti

asian food festival

Asian Street Food Festival donosi izvrsne radionice i brojne gastro premijere

Među 50-ak egzotičnih delicija Na Asian Street Food Festivalu od 23. do 29. travnja moći ćemo kušati i šrilankanski kohtu, kineski Rou Jia Mo, Harajuku palačinke, ražnjiće s lignjama, bao bunse s pašticadom, sushi u formi burrita i lignje u kadaifu. Na Strossmayerovu ćemo trgu učiti spravljati savršeni ramen, lupati tradicionalno mochi tijesto, te pripravljati matcha latte. Gledat ćemo azijski hit film, humanitarno se angažirati uz bok s rukometašima i uživati u odličnim nastupima pomno biranih DJ-a

Food

17 travnja 2025