Uvijek ste u potrazi za novim brzim jelima koja će oduševiti vaše ukućane? Recept s lisnatim tijestom Nine Slišković Goleš svakako vrijedi isprobati. Zgodna trudnica, koja sa suprugom Dinom Golešom iščekuje drugo dijete, još jednog dečka, obožava kuhati, a tu je strast naslijedila od majke Anke Slišković koja je hvaljena food blogerica.
U svojoj najnovijoj objavi Nina Slišković Goleš donosi ideju za slane pužiće koje možete napraviti svaki put kad poželite nešto ukusno i brzo, a i kad ne znate što biste s ostacima narezaka.
Brzi recept s lisnatim tijestom i nekoliko vrsta narezaka
“Ljetna druženja, druženja uz utakmice, druženja sa samim sobom, bilo kakva druženja uvijek nekako sa sobom vuku i pitanje: ‘A što bi se moglo pojesti?'”, napisala je Nina Slišković Goleš uz snimku na kojoj radi svoj omiljeni recept s lisnatim tijestom i nastavila:
“Ovo je jedan moj as iz rukava kojeg izvlačim često i rado, a redovito se pojede prvo, što god bilo u konkurenciji: slani pužići od lisnatog tijesta”.
Recept s lisnatim tijestom za slane pužiće Nine Slišković Goleš
Već razvučeno lisnato tijesto namažite kiselim vrhnjem, na to naribajte sira, pa stavite sitno narezanih narezaka po želji (ja sam ovaj put koristila šunku za pizzu, kulen, zimsku salamu i hamburger).
Zarolajte i na pola sata ostavite u frižideru da se malo stisne.
Nakon toga narežite na malo deblje kolute, poslažite na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva nekih 20-25 minuta.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Kad pomislite na idealan spoj obiteljske kemije, modnog senzibiliteta i iskrene ljetne radosti — na pamet vam zasigurno padnu oni. Najpoznatiji brat i sestra u Hrvatskoj ponovno su dokazali da stil teče njihovim venama. Ovoga ljeta zablistali su u ležernom, ali savršeno koordiniranom izdanju koje spaja udobnost, retro vibru i eleganciju bez truda.
Ako postoji par koji iznova potvrđuje da stil i ljubav idu ruku pod ruku, onda su to zasigurno Nataša Janjić Medančić i njezin suprug Nenad. Na nedavnom pojavljivanju, Nataša i Nenad pokazali su kako izgleda kada dvoje ljudi modno dišu kao jedno — i to bez greške.
Daniel Kušan ne režira samo filmove – on režira avanture, izazove i neizvjesnosti koje se događaju iza i ispred kamere. Njegova je kreativnost jazz improvizacija, a filmski set otok na kojem ništa nije predvidivo, ali sve može biti čarolija. Od prvog filma o Kokovu, do najnovijeg „Bumbarova ljeta“, Kušan kao da se igra s filmskim jezikom, ali nikad bez ozbiljnosti pripovjedača.