HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Čušpajz od graška je jedno od onih jela koje nas vraća u djetinjstvo, podsjećajući nas na mirise i okuse toplih obiteljskih ručkova. Ovo jednostavno, a opet izuzetno ukusno jelo, savršen je primjer kako obični sastojci mogu stvoriti pravu gastronomsku čaroliju. Osim što je brzo i lako za pripremu, čušpajz od graška pruža obilje hranjivih tvari, čineći ga idealnim izborom za zdrav i uravnotežen obrok.

Poznata pjevačica Ida Prester, na svom je Instagram profilu objavila video u kojemu sa svojom majkom Đurđicom, ili kako ju od milja zove ”bakom Dodom” priprema ovo tradicionalno obiteljsko jelo.

Potrebni sastojci: 

  • Smjesa za noklice (1 jaje, prstohvat soli, 4 ravne žlice ulja, 8 ravnih žlica griza),
  • luk,
  • mrkva,
  • grašak u konzervi,
  • korabica,
  • ulje.

Priprema:

  1. U manjoj zdjeli pripremiti smjesu za noklice miješanjem svih sastojaka za noklice,
  2. nasjeckajte i prodinstajte luk na malo ulja,
  3. korabicu isjecite na štapiće i ubacite na luk skupa s nasjeckanom mrkvom,
  4. dolijte vode i pustite nekoliko minuta da se kuha,
  5. žlicom dodajte noklice,
  6. dodajte očišćen i spreman grašak i umiješajte ga s ostalim sastojcima,
  7. pustite da se kuha nekoliko minuta dok se noklice ne skuhaju.

druge vijesti

izložba

Dubrovnik zvoni slobodom: Zašto ne smijete propustiti izložbu “Libertas Bells” Dubravke Lošić u tvrđavi Bokar

U sezoni kada Dubrovnik diše punim plućima i svaka kaldrma priča svoju priču, na samim zidinama grada rađa se još jedna – tiha, snažna i neodoljivo lijepa. Tvrđava Bokar, savršeno sačuvana čuvarica povijesti iz 15. stoljeća, od 9. srpnja do 1. rujna postaje pozornica za izložbu "Libertas Bells" renomirane hrvatske umjetnice Dubravke Lošić.

Izložbe

03 srpnja 2025