Poznata hrvatska glumica i TV voditeljica Doris Pinčić, u nedavnoj objavi podijelila je recept za tradicionalno jelo – Kelj pitu, koju, kako kaže, i sama obožava. Doris je ovaj jednostavan i tradicionalan recept opisala kao ”ideju za ručak, prilog ili što god vam već padne na pamet, jer je baš fino i jednostavno…”, objasnila je TV voditeljica.
Potrebni sastojci:
Kelj,
3 jaja,
kukuruzno brašno,
mozzarella,
mileram sir,
mlijeko,
sol,
papar,
maslinovo ulje,
tvrdi sir.
Priprema:
Skuhati kelj i ostaviti ga da se hladi,
pripremiti smjesu od 3 jaja, 2 žlice kukuruznog brašna, mozzarelle, mileram sira i malo mlijeka (odokativno – ovisi o veličini pite koju pripremate),
ohlađeni kelj dodati u smjesu,
pleh nauljiti maslinovim uljem,
u nauljeni pleh izliti smjesu i na vrh naribati malo tvrdog sira (po volji),
staviti u zagrijanu pećnicu i peći dok pita ne pozlati odozgora.
Doris je na humorističan način pojasnila zašto bi njezini pratitelji trebali isprobati ovo lagano, svim generacijama drago jelo;
”Tko ne voli kelj – dobar način da se sprijateljite. Tko ne može bez mesa – na vrh još malo pancete ili kobasice. Tko ne zna što bi ujutro jeo – super ideja. Tko ne zna stati kad je nešto fino (kao ja)..nema pomoći”
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Postoje mjesta na kojima film nije samo projekcija na platnu, već gotovo mitsko iskustvo koje se urezuje u pamćenje svim osjetilima. Motovun je jedno od takvih mjesta. Kad padne noć, a zidine tog istarskog gradića utihnu pod ljetnim nebom, započne čarolija — filmska, emotivna, gotovo svemirska. Ljetno kino u Motovunu, koje se ovog srpnja vraća nakon prošlogodišnje premijere, više je od običnog kulturnog događaja. To je hommage vremenu, prostoru i svima nama koji u kinu ne tražimo samo priču, nego i mjesto pripadanja.
Ako ste ovog ljeta tražili savršen bijeg – onaj koji uključuje more, glazbu, umjetnost i ekipu koju nećete zaboraviti – imamo savršen prijedlog. Festival Graffiti na Gradele vraća se u Bol na Braču od 23. do 27. srpnja, i to u svom četrnaestom, dosad najjačem izdanju. Pet dana ispunjenih bojama, beatovima i beskonačnim vibrama pod bolskim suncem – ovo nije običan festival, ovo je zajednica. Pokret. Doživljaj.