Neki kažu da je kulinarstvo igra bez granica dok drugi smatraju da se u tradicionalne recepte ne bi smjelo dirati. Obožavana talijanska kuhinja za mnoge je svetinja pa ne čudi što se brojni njezini obožavatelji, pogotovo rođeni Talijani, ljute kad Amerikanci dodaju sastojke i mijenjaju načine kuhanja njihovih tradicionalnih recepata. Ovaj američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu podijelio je brojna mišljenja, no bez obzira na sve rezultat je jaaaako ukusan.
Savjetujemo vam da ga svakako probate, a mi smo recept koji nam najbolje odgovara pronašli na omiljenom kulinarskom blogu Toni’s Recipes.

Američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu koja uvijek oduševljava
U ovom receptu spaja se ljubav Amerikanaca prema tjestenini s topljenim sirom te oduševljenje Talijana ukusnim receptima u kojima glavnu riječ vodi mljeveno meso.
PROČITAJTE: Zvijezda američke utješne hrane – Makaroni sa sirom i najbolji recept za njihovu pripremu
Ova tjestenina je sočna i ukusna, pravo utješno jelo za sve dane u kojima ne pazite na kalorije, a ako je poslužite u malim posudicama, može biti i veliki hit na zabavama.
Jelo se sastoji od ziti tjestenine, umaka od rajčice, ricotta sira i mozzarelle sira. Lako ga je napraviti i može se prilagoditi vašim omiljenim sastojcima poput kobasica, gljiva ili špinata.
Krenimo na pripremu jela čiji je originalni naziv baked ziti!

Što sve sadrži američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu?
SASTOJCI:
- Ziti tjestenina
- Talijanska kobasica
- Mljevena junetina
- Zgnječeni pelati rajčica
- Punomasno kiselo vrhnje
- Ricotta sir
- Naribani mozzarella sir
- Svježi bosiljak
- Paprike
- Luk
- Češnjak
- Začini
POSTUPAK:
- Skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente
- Nakon kuhanja, tjesteninu procijedite i ostavite sa strane
- Zatim popržite luk i češnjak, dodajte mljeveno meso i začine, popecite dok ne porumeni, zalijte vodom i pričekajte da se skuha dok meso ne omekša
- U posebnoj zdjeli pomiješajte ricotta sir, naribani sir mozzarella i kuhanu tjesteninu
- U posudu za pečenje slažite mljeveno meso, zatim smjesu tjestenine i ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke
- Na kraju sve još pospite nasjeckanim sirom i pecite u pećnici dok se sir ne otopi
- Poslužite vruće i uživajte u ugodnom i ukusnom obroku
Naravno, možete isprobati ovaj recept i s nekom drugom tjesteninom slične konstrukcije.

Dobar tek!
druge vijesti

Zlatna maskara “IT” je detalj nadolazeće party sezone
19 prosinca 2025

Nina Badrić zablistala u šljokicama: Blagdanski look koji spaja glamur i eleganciju bez pretjerivanja
Za koncert u makarskoj Apfel Areni pjevačica je odabrala srebrnu haljinu punu sjaja, ali i odmjerenosti, dokazavši da blagdanski glamur može biti damski i bezvremenski.
19 prosinca 2025

Lucija Šerbedžija ne skriva ponos: Njezin sin Sergej napunio 18 godina, čestitke stižu sa svih strana
Glumica je emotivnom objavom obilježila punoljetnost prvorođenog sina, a dirljive fotografije i riječi raznježile su brojne pratitelje i kolege.
19 prosinca 2025

Nikolina Pišek ponosna do suza: Starija kći Hana diplomirala, a svu pažnju ukrale Gucci cipele
Voditeljica je s kćerima slavila veliku akademsku prekretnicu u Londonu, a uz emotivnu poruku otkrila i modni detalj koji obožavaju kolekcionari.
19 prosinca 2025

Mateo Kovačić raznježio pratitelje fotografijama s djecom: Ovako je Izabel proslavila rođendan
Intimna obiteljska proslava, osmijesi i dirljiva poruka na torti pokazali su koliko Izabel Kovačić ima posebno mjesto u životu slavnog nogometaša i njihove djece.
19 prosinca 2025








