Kako prepoznati lažnu dizajnersku torbu u samo nekoliko koraka

Mislite da biste na prvu mogli prepoznati lažnu dizajnersku torbu? Danas to više nije tako lako.

10 travnja 2024

Lažna dizajnerska torba PROFIMEDIA
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U svijetu mode u posljednjih nekoliko godina dogodilo se nešto uistinu neočekivano. Kopije slavnih torbica postale su ne samo prihvatljive već i cool. Dok su modni znalci prije frktali nosevima i okretali očima na ideju modela torbe sličnom nekoj slavnoj torbici, danas s veseljem pretražujemo ponude dućana kao što su Mango, H&M, Zara, Reserved i slični kako bismo pronašli ono što se nekoć zvalo lažna dizajnerska torba.

Danas je dostupno mnogo torbica u stilu Fendijeve baguette siluete, Pradine Re-Edition 2000, Jacquemus torbice Le Bambino, ili nekog od slavnih modela kuće Bottega Veneta. Dozvoljeno je čak i bogato se inspirirati najslavnijom od najslavnijih – Hermesovom Birkin torbicom.

Ipak, vječni “no-no” u svijetu mode ostaje isti, a glasi – lažnjak dizajnerske torbice nedopustiv je ako se želite predstaviti kao osoba koja ima stila. Dakle, više je chic nositi torbicu iz Zare koja izgleda kao Chanelova Boy bag ili Diorova Saddle bag, nego nositi “Dior” torbicu koja to nije.

Lažna dizajnerska torba i kako je prepoznati?

Nekoć su stvari bile jednostavnije. Sumnjive torbice uglavnom su se prodavale na štandovima, u suvenirnicama i kod šanera, a bilo je poprilično jednostavno uočiti lažnjak čak i kad umjesto Fendi nije pisalo Fundi.

Lažna dizajnerska torba

Lažna torbica bila je vidljivo lošije kvalitete, a zdrav razum govorio nam je da torba koja u originalnoj luksuznoj trgovini stoji 15 000 kuna ne može imati cijenu od 300 kuna.

Danas, u vrijeme eksplozije internetskih trgovina koje stalno nude nove prilike i na prvu izgledaju zaista primamljivo, teže je razaznati što je prava, a što lažna dizajnerska torbica.

Ako namjeravate uložiti u jedan od takvih komada, svakako birajte s oprezom jer bi vas jeftinija “dizajnerska torba” mogla skupo koštati.

Srećom, internet nam može poslužiti i za detaljno istraživanje pa NIKAD ne kupujte dizajnersku torbu iz nepoznatih izvora bez proučavanja svakog detalja.

Top savjeti insajdera na temu – lažna dizajnerska torba

Modni stručnjaci savjetuju da veliku količinu novca nikad ne ostavljate u dućanima koje nije otvorio sam brend čija vam se torba svidjela.

PROČITAJTE: Mango ima novu hit ljubičastu haljinu koja je dostojna zamjenica slavnog plisiranog modela

Provjerene luksuzne shopping destinacije kao što su Net-a-Porter i MyTheresa također su garancija da će na vašu adresu stići originalna torbica. Ipak, ako niste u prilici otići u originalnu trgovinu, a mami vas torba iz online dućana koji “preprodaje stvari” ili iz simpatične trgovine u koju ste nabasali na putovanju, svakako obratite pažnju na sljedeće.

  1. LOGO I OZNAKA MADE IN: prvo što ćete saznati je kako treba izgledati logo i made in oznaka na pravoj torbi. To ćete lako provjeriti u originalnom internetskom dućanu dizajnera. Ako je riječ o izradi od drugačijeg materijala, boje ili čak potpuno drugačijoj zemlji na markici “made in” – ne nasjedajte na priču da je riječ o posebnoj, limitiranoj torbici, jer je svakako riječ o “posebnom izdanju” – onom lažnom. Pozicija loga na torbi također je bitan pokazatelj je li riječ o originalu.

  2. PATENTNI ZATVARAČI I ŠAVOVI: kakva je izrada? Dobro proučite patentne zatvarače i šavove te ih usporedite s originalnim.

  3. RUČKA: vjerovali ili ne – ručka vam može u samo nekoliko sekundi pokazati jeste li naišli na pravu stvar ili lažnjak.

  4. DODATNA OPREMA: uz kakvu opremu dolazi originalna torbica? Treba li stići u platnenoj vrećici s oznakom brenda? Dodatnim remenom? Proučite sve detalje.

  5. MOŽETE LI PRONAĆI KOD S DATUMOM ILI ŠIFROM? Odgovara li kolekciji u kojoj se ta torbica nalazi?

  6. MATERIJALI: od kojeg je materijala izrađena prava torbica?

  7. POSTAVA: torbica ima drugačiju postavu od onih koje koristi slavni brend čiju torbicu navodno kupujete? Sve je jasno.

  8. TIPOGRAFIJA: Čak i ako je logo dobro iskopiran na jednom, ključnom mjestu, proučite odgovara li tipografija na svim oznakama originalu.

Lažna dizajnerska torba

Upotrijebite modnu psihologiju

I na samom kraju, obratite pažnju na način na koji vam se torbica “servira”, bez obzira na to kupujete li je uživo ili putem internetske trgovine s “odličnim cijenama”. Ako vam prodavač pomalo nasilno pokušava uvaliti torbicu uz puno uvjeravanja i predbacivanja krivnje te dodatnih popusta koji će vas možda namamiti, ne dajte se upecati. Luksuzni brendovi ne moraju uvjeravati kupce da prodaju originale i vrlo su elegantni i diskretni u interakciji s potencijalnim kupcima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

druge vijesti