Priče o kultnim torbicama: Kako je i kad nastala superzvijezda među torbama, Fendi baguette

Fendijeva torbica ne silazi s top liste najtraženijih modela. Doznajte više o njezinoj povijesti.

27 travnja 2023

Carrie nosi torbice Fendi baguette i u novom serijalu INSTAGRAM:@JEANNEDAMAS
HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Baguette torbice velik su hit već nekoliko sezona, zahvaljujući trendovima kasnih devedesetih i ranih dvijetisućitih, koji su ponovno zaživjeli u punoj snazi.

Fashion torbica koju žele baš svi 

Slavne modne kuće, baš kao i najpopularniji high street brendovi, u svojom novijim kolekcijama predstavljaju neodoljive baguette torbice u raznim bojama i varijantama, a ako vas zanima kako je sve počelo, pročitajte priču o Fendi torbici koja je započela taj trend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Kompaktna ljepotica iz Italije

Talijanska modna kuća Fendi krajem devedesetih godina osmislila je kompaktnu, atraktivnu torbicu s kratkom ručkom i kopčom s prepoznatljivim logom, koju će prodavati u raznim bojama i materijalima, a uvijek u istom modelu.

Točka na i tog modnog remek-djela bio je naziv baguette, koji je odmah privukao svu pažnju i Fendi torbicu odvojio od konkurencije.

Hvala, Carrie Bradshaw!

Premda je baguette torbica doživjela veliki uspjeh sama za sebe, kultni status dobila je zahvaljujući Carrie Bradshaw. Naime, Fendi je stilistici serije Sex and The City posudio baguette torbice, a scena u kojoj pljačkaš od Carrie traži torbicu, na što mu ona odgovara: “Ali, to je baguette!” tu je dizajnersku torbicu vinula u zvjezdane visine.

Prizor iz kultne serije “Sex and The City”

Baguette torbicu u dvijetisućitim godinama nosile su gotovo sve djevojke sa celebrity A-liste, a zatim je pala u zaborav, zajedno s ostalim torbicama sličnog tipa.

Povratak na velika vrata

2019. godine trendovi dvijetisućitih ponovno su se počeli buditi, a celebrity predvodnica tog stila ovaj je put bila pjevačica Dua Lipa, čiji je album Future Nostalgia čak bio posvećen tom modnom i glazbenom razdoblju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

Te godine Fendi je ponovno izdao baguette torbice, koje je i ovaj put dizajnirala Silvia Venturini Fendi, čiji je kreativni um zaslužan za dizajn tog kultnog modela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

I samo tako… Baguette

Baguette torbica u novom ruhu i dalje prati Carrie Bradshaw, dugo nakon što je pala zadnja klapa na setu serije Sex and The City.

Naime, u novom serijalu And Just Like That, Carrie nosi baguette torbice u novom, šljokastom ruhu, koje je ponovno u rekordnom roku odletjelo s polica Fendijevih dućana.

Carrie nosi torbice Fendi baguette i u novom serijalu

druge vijesti