Nicole Kidman na Met Gali nosila je repliku kultne haljine iz 1951. godine

Slavna australska glumica Nicole Kidman na Met Gali osvanula je u haljini koja je replika jedne kultne kreacije iz 1951. godine.

09 svibnja 2024

Nicole Kidman Balenciaga replika 2024 hello magazine croatia hrvatska Nicole Kidman na Met Gali GETTY
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Met Gala 2024 je održana 7. svibnja, no o haljinama koje su slavne dame odjenule za tu prigodu još se govori. Modni fanatici iz sata u sat pokušavaju pronaći inspiracije za lookove koje smo vidjeli na stepenicama slavnog njujorškog muzeja te dokučiti kako su određene kreacije dizajneri, celebrityji i stilisti povezali s dress codeom: “The Garden of Time” i jesu li ga ispoštovali ili su se poigrali s temom ovogodišnje izložbe pod nazivom: “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”. Nicole Kidman na Met Gali 2024. blistala je u crno bijeloj toaleti koja je mnogima bila jedno od najljepših izdanja večeri, a dopratio ju je suprug Keith Urban koji ju je džentlmenski pridržavao za ruku dok je pozirala okupljenim fotografima.

Nicole Kidman Balenciaga replika 2024 hello magazine croatia hrvatska Nicole Kidman na Met Gali

Nicole Kidman na Met Gali osvanula u haljini inspiriranoj lookom iz 1951. godine

Slavna australska glumica Nicole Kidman na Met Gali nosila je crno-bijelu haljinu sa srcolikim izrezom i krojem krinoline, s bogatim valovima od crnog tila i crnim perjem.

PROČITAJTE: Jeste li znali da je Coco Chanel namjerno javno rekla da je njezin rival Cristobal Balenciaga gay?

Riječ je o kreaciji modne kuće Balenciaga koju je Nicole upotpunila bijelim dugačkim rukavicama te tako stvorila look o kojem se i još uvijek govori.

Nicole Kidman Balenciaga replika 2024 hello magazine croatia hrvatska Nicole Kidman na Met Gali

Zanimljivo je da je ova haljina rekreacija slavne haljine koju je Christobal Balenciaga dizajnirao 1951. godine u sklopu svoje proljetne kolekcije, a koju je tada svijetu predstavila Dorian Leight, koju mnogi smatraju prvim supermodelom svijeta, u editorijalu časopisa Harper’s Bazaar.

800 sati za ponovno oživljavanje kultnog modela

Kako bi se ponovno izradila ova očaravajuća haljina za Met Galu, vrijedne krojačice modne kuće Balenciaga morale su uložiti 800 sati rada, 300 pera i 150 metara organze.

Nicole Kidman Balenciaga replika 2024 hello magazine croatia hrvatska Nicole Kidman na Met Gali

Rezultat je uistinu spektakularan!

 

druge vijesti