Od modne čarolije do karikatura dizajna: Kako je brend Balenciaga spao na ismijavanje mode?

Cristobal Balenciaga vjerojatno se okreće u grobu.

03 travnja 2024

Balenciaga
HELLO
Domagoj Kukec

Balenciaga, ime koje je nekoć označavalo vrhunsku eleganciju i inovaciju u svijetu mode, danas često izaziva kontroverzije svojim provokativnim dizajnom. Kroz godine, ovaj modni brend transformirao se iz pionira pariške visoke mode u izvor modnih instalacija koje više podsjećaju na viralne memeove nego na luksuzne komade odjeće.

Neki od najnovijih revolucionarnih prijedloga brenda Balenciaga uključuju čizme-torbe i razne modne dodatke koji su vjerojatno zbunili i najveće modne znalce. Osim toga, torbe u obliku papirnatih vrećica, čija se cijena penje do nevjerojatnih 1100 dolara, samo su dio njihove ekscentrične kolekcije koja izaziva podijeljena mišljenja diljem svijeta.

Balenciaga metalne čizme novi su komad koji je šokirao svijet

Nedavno su Balenciagine metalne čizme postale predmet rasprave u modnom svijetu. Jesu li stvarne ili su samo dio umjetničkog koncepta? Ta pitanja još uvijek čekaju odgovore, no jedno je sigurno: ove čizme su izazvale popriličan šok i podijelile javnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by creator (@canyaon)

Dok neki hvale kreativnost i hrabrost brenda da istražuje nove granice mode, drugi ove dizajne vide kao dodvoravanje gen Z publici i traganje za “jeftinim bodovima” na društvenim mrežama. Demna Gvasalia, kreativni direktor brenda, stoji iza ovih provokativnih kreacija, što dodatno potiče raspravu o smislu i svrsi današnje mode.

PROČITAJTE: Jeste li znali da je Coco Chanel namjerno javno rekla da je njezin rival Cristobal Balenciaga gay?

U konačnici, Balenciaga je brend koji je nekoć bio sinonim za glamur i visoku modu, no danas izaziva kontroverzije i postavlja pitanja o tome što zapravo predstavlja moda u suvremenom svijetu. Jesu li ovi dizajni genijalni ili samo trolanje modnih normi, ostaje otvoreno pitanje koje će vjerojatno nastaviti poticati žustre rasprave među modnim entuzijastima diljem svijeta.

druge vijesti

tajna izgleda

Tajne zanosnog izgleda modela Victoria Secreta

Najljepše žene svijeta otkrile nekoliko jednostavnih ali korisnih tajni i savjeta koje koriste za postizanje zanosne ljepote i održavanje besprijekornog izgled, a njihove savjete lako možete primijeniti i vi.

Beauty

25 svibnja 2024