HELLO
Stipe Vukšić

Jedna od rasprava koje dominiraju Hollywoodom zadnjih godina jest ona o heteroseksualnim glumcima koji glume homoseksualne likove.

Stanley Tucci iznio je svoje mišljenje o dilemi

Cijenjeni glumac Stanley Tucci dao je u nedavnom intervjuu za BBC Radio 4 svoje mišljenje o ovome pitanju.

Tucci, koji je oženjen književnom agenticom Felicity Blunt, rekao je da vjeruje da bi kao glumac “trebao moći glumiti različite ljude“.

Jednostavno bi. To je cijela poanta tog posla“, rekao je. Stanley Tucci je tumačio gay likove u filmu “Vrag nosi Pradu” iz 2006. i “Supernova” iz 2020. uz oskarovca Colina Firtha. Rekao je dalje: “Očito, vjerujem da je to u redu.”

Stanley Tucci

U kultnoj komediji Vrag nosi Pradu Tucci je glumio homoseksualca.FOTO: Profimedia

Uvijek sam jako polaskan kad mi homoseksualci priđu i pričaju mi o ‘Vrag nosi Pradu’ ili govore o ‘Supernovi’, i kažu ‘Bilo je tako lijepo’, ‘Ti si to odglumio na pravi način’, rekao je. “Zato što se često takve uloge ne odglume na pravi način.”

Hollywood je desetljećima birao heteroseksualne glumce za gay uloge. Heath Ledger i Jake Gyllenhaal glumili su ljubavnike u “Planini Brokeback”, a Cate Blanchett zaljubila se u prodavačicu u “Carol”.

Benedict Cumberbatch nedavno je glumio seksualno potisnutog kauboja u filmu “The Power of the Dog”, a isti je glumac utjelovio i računalnoga znanstvenika Alana Turinga u “The Imitation Game”.

No dok su ranije spomenuti glumci za svoje izvedbe bili hvaljeni te čak nominirani za Oscare, bivši voditelj Late Late Showa James Corden kritiziran je zbog svoje izvedbe flambojantne propale broadwayske zvijezde u filmu “The Prom” iz 2020. Kritičari su tada njegov nastup nazvali uvredljivim stereotipom i uvredom za LGBT osobe.

Razgovori o izboru isključivo transrodnih glumaca za uloge transrodnih osoba također su postali relevantni, a odabir „cis“  glumaca za takve uloge odnedavno više nije holivudska praksa. CNN izvještava da organizacija za zagovaranje LGBTQ osoba u medijima GLAAD kaže da ovakav casting “potiče vjerovanje u to da trans osobe nisu stvarne“.

Stanley Tucci i colin firth

Stanley Tucci u nedavnome filmu Supernova glumi gay par s Colinom Firthom.FOTO: Profimedia

Stanley Tucci nedavno je glumio gay par s Colinom Firthom

Stanley Tucci i Colin Firth nedavno su u filmu “Supernova“ glumili dugogodišnji homoseksualni par koji se bori s teškim izazovom rane demencije.

Za svoje nastupe oba su glumca dobili pozitivne kritike.

druge vijesti