HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U New Yorku je ovoga tjedna održana jedna od prvih dodjela filmskih nagrada za ovu godinu, Gotham Awards. Riječ je o nagradama za najbolje nezavisne filmove (filmovi u konkurenciji ne smiju prelaziti 35 milijuna dolara budžeta).

Što se nagrada tiče, najboljim je filmom proglašena romantična drama Past Lives, a francuski triler Anatomy of a Fall trijumfirao je u kategorijama scenarija i najboljeg stranog filma. Oba filma nalaze se na listama najboljih ovogodišnjih naslova većine kritičara, a očekuje se da će osvajati nagrade i na kasnijim, uglednijim ceremonijama, od Zlatnih globusa pa do Oscara koji su ove godine u ožujku.

Robert De Niro pobunio se jer mu je cenzuriran govor protiv Trumpa

Ipak, ono o čemu se najviše priča je govor koji je na ceremoniji održao Robert De Niro. Odnosno, činjenica da slavni glumac tvrdi da mu je govor cenzuriran zbog kritika protiv Donalda Trumpa.

De Niro je došao na pozornicu jer je njegov posljednji film, Killers of the Flower Moon Martina Scorsesea, osvojio počasnu nagradu Gotham Historical Icon and Creator, a nakon što je govorio o filmu, ustvrdio je da je prvi dio njegova govora uklonjen s telepromptera s kojeg je čitao. Zatim je sa svog mobitela pročitao dio govora koji je nedostajao.

Povijest više nije povijest. Istina nije istina. Čak se i činjenice zamjenjuju alternativnim činjenicama i pokreću teorije zavjere. Na Floridi učenike uče da su robovi razvili vještine koje mogu primijeniti za svoju korist. Industrija zabave nije imuna na ovu opaku bolest. John Wayne slavno je rekao o američkim starosjediocima: ‘Ne osjećam da smo pogriješili što smo im oduzeli ovu veliku zemlju. Postojao je velik broj ljudi koji su trebali novu zemlju, a Indijanci su je sebično pokušavali zadržati za sebe’“, rekao je slavni glumac.

Laganje je postalo samo još jedan alat u šarlatanskom arsenalu. Bivši predsjednik lagao nam je više od 30 tisuća puta tijekom svoje četiri godine mandata, a s time drži korak i u svojoj trenutnoj osvetničkoj kampanji. Ali uz sve laži, on ne može sakriti svoju dušu. Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje, na primjer, koristeći Pocahontas kao uvredu“, dodao je.

Robert De Niro napao je i Apple

De Niro je tada odbio zahvaliti Appleu, koji je financirao njegov film, osvrnuvši se na uklanjanje dijela govora: “Uopće im ne želim zahvaliti za ono što su učinili. Kako se zapravo usuđuju to učiniti?”

robert de niro

Cijela glumačka ekipa filma Killers of the Flower Moon došla je primiti nagradu.FOTO: PROFIMEDIA

Robert De Niro često napada bivšeg američkog predsjednika Trumpa, kojega je u prošlosti nazivao neznalicom, propalicom, zlim i izjavio da ga jedva čeka vidjeti u zatvoru.

druge vijesti