HELLO
Stipe Vukšić

Warner Bros. nedavno je najavio da se sprema peti Matrix film. Iako su detalji još uvijek nepoznati, poznato je nekoliko stvari. Ovo će biti prvi film u franšizi bez upliva ijedne od sestara Wachowski, Lane ili Lilly kao (su)redateljica, ali Lana će biti izvršna producentica.

Osim toga, Deadline izvješćuje da nije jasno hoće li se bilo koji od bivših članova glumačke postave – uključujući Keanua Reevesa, Carrie-Anne Moss, Laurencea Fishburnea, Huga Weavinga i Jadu Pinkett Smith – vratiti u petom nastavku.

Pa što se onda zna?

Peti Matrix režirat će poznati redatelj i scenarist

Poznato je da će i redatelj i scenarist novoga nastavka biti Drew Goddard.

Goddard ima bogatu hollywoodsku karijeru. Započeo ju je kao jedan od scenarista kultne serije Buffy, ubojice vampira, a nastavio ju je kao scenarist i redatelj filmova. Režirao je horore Cloverfield i Cabin in the Woods, kao i film Bad Times at El Royale, a za scenarij filma The Martian nominiran je za Oscara. Kreirao je i Netflixovu seriju Daredevil.

peti matrix

Matrix iz 1999. jedan je od najkultnijih filmova ikad.FOTO: PROFIMEDIA

Drew je dao izjavu o novome projektu: “Nije pretjerano reći da su filmovi Matrixa promijenili i film i moj život. Izvrsna umjetnost Lane i Lilly svakodnevno me nadahnjuje i više sam nego zahvalan na prilici da pričam priče u njihovom svijetu.”

Peti Matrix dolazi nakon loše primljenog četvrtog dijela

Drew Goddard planira nastaviti “Matrix” franšizu u drugom smjeru, no i dalje poštujući ono što je započeto prije više od 25 godina. Jesse Ehrman, direktor produkcije kuće Warner Bros. Motion Pictures je u povodu objave o snimanju novoga filma izjavio: “Cijeli tim u Warner Bros. Discoveryju oduševljen je što Drew snima svoj ‘Matrix’ film, dodajući svoju viziju filmskom kanonu koji su sestre Wachowski gradile s nama.”

peti matrix

Četvrti nastavak iz 2021. nije bio previše uspješan.FOTO: PROFIMEDIA

Podsjetimo, Matrix je započeo kao vrlo uspješan i revolucionaran SF film iz 1999. koji je osvojio nekoliko Oscara. Godine 2003. dobio je dva nastavka, Reloaded i Revolutions, koji su doživjeli podijeljen prijem i od publike i od kritike. Posljednji nastavak stigao je 2021. i nije dobro prošao ni u kinima ni kod fanova.

druge vijesti