HELLO
Domagoj Kukec

Čini se ironično da nakon mjeseci uzbuđenja oko prekratkog (a kasnije produljenog) vremenskog okvira prikazivanja Oppenheimera u IMAX kinima i pitanja tko će ga moći vidjeti u “pravom” IMAX-u, a tko će se morati zadovoljiti različitim oblicima “LieMAX-a”, druga polovica Barbenheimer para sada dolazi preuzeti mjesto na kojem je Oppenheimer stao. Warner Bros. je u četvrtak objavio da će Barbie Grete Gerwig biti prikazana u IMAX kinima tijekom jednog tjedna, počevši 22. rujna – sada s “dodatnim, dosad neviđenim materijalom nakon odjavne špice”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARBIE (@barbiethemovie)

Proširena verzija filma Barbie u kinima

Trenutno nije jasno koliko će novog materijala biti uključeno u novu verziju i hoće li to biti potpuna scena nakon špice ili samo kolekcija izbačenih scena. Originalna verzija Barbie nema scenu nakon špice. Warner Bros. navodi da je Greta Gerwig osobno odabrala novi sadržaj iz materijala koji je već bio snimljen za film, ali nema daljnjih detalja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARBIE (@barbiethemovie)

Ovo nije prvi put da se film vraća u kina s dodatnim materijalom: Povratkom u kino-dvorane 2004. godine, Napoleon Dynamite je dobio dodatnu petominutnu scenu nakon špice koja nije bila dio prvobitne verzije filma. Osam mjeseci nakon prvog prikazivanja filma Spider-Man: No Way Home iz 2021. godine, film se vratio u kina s novom scenom nakon špice i dodatnim snimkama kroz film. I 2022. godine, tijekom ponovnog kinoprikazivanja blockbustera Jamesa Camerona iz 2009. godine – Avatar, dodan je uvodni materijal za nastavak, Avatar: The Way of Water.

Nova verzija filma Barbie kojom se želi privući gledatelje

U svim tim slučajevima, čini se da su studiji koji stoje iza ovih nadogradnji pokušavali zainteresirati obožavatelje koji su već vidjeli te filmove za ponovno gledanje, te su im trebali ponuditi dobar razlog za povratak u kino radi još jednog gledanja.

Nije da Barbie zaista treba dodatno gledanje: trenutno je na putu da postane film s najvećom zaradom u 2023. godini, prestigavši film The Super Mario Bros. Movie. Jedino pitanje sada je hoće li obožavatelji i dalje nositi raskošne kostime inspirirane Barbie kada idu gledati IMAX prikaz filma?