HELLO
HELLO! #HelloItsMe

American Made, film Toma Cruisea iz 2017. upravo je iznenađujuće osvanuo na Netflixovom popisu deset najgledanijih filmova.

Ova akcijska komedija temelji se na stvarnim događajima, bilježeći podvige američkog pilota Barryja Seala, koji je na kraju služio kao doušnik DEA-i dok je krijumčario drogu za zloglasni Medellinski kartel. Film je režirao Doug Liman, s kojim je Tom surađivao i u filmu Edge of Tomorrow iz 2014. godine.

Film Toma Cruisea iz 2017. donosi različitu ulogu u odnosu na njegove najpoznatije

Cruise je najpoznatiji po ulozi i produciranju franšize Nemoguća misija, a nedavno je glumio u sedmome nastavku, Odmazda, prvi dio, ali između filmova o superšpijunu Ethanu Huntu ostvario je i neke zanimljive projekte.

American Made dobio je uglavnom pozitivne kritike, a film trenutno ima 85% na Rotten Tomatoes. Rezultat publike od 79% znači da je većina onih koji su ga pogledali uživala u filmu.

Što se tiče uspjeha na kino blagajnama, American Made zaradio je 135 milijuna dolara na budžet od pedeset, zbog čega se smatrao samo blagim uspjehom. Ipak, u današnje doba kada se čini da nikoga ne zanimaju filmovi koji nisu franšize ili temeljeni na poznatim djelima, ovaj rezultat je pokazao da je Tom još uvijek filmska zvijezda sposobna privući publiku u kina.

Film Toma Cruisea American Made uspješan je zbog njegove prirodne karizme

Cruise je također bio hvaljen od kritičara za svoju izvedbu, koja je jako različita u odnosu na Nemoguću misiju. Za razliku od franšize koja je orijentirana na vratolomije i fizičke podvige koji prkose smrti u American Made Tomov lik Barry Sealnije prikazan kao akcijski heroj, a Cruiseova prirodna karizma stvarno dolazi do izražaja u ulozi koja je bezbrižnija, komičnija i drskija od one Ethana Hunta.

film toma cruisea

Uz Toma u filmu glumi i Sarah Wright.FOTO: Profimedia

Osim Toma u filmu su glumili i Sarah Wright, Domhnall Gleeson i Jesse Plemons.

druge vijesti