HELLO
Stipe Vukšić

Benedict Cumberbatch glumi oca koji je spreman na sve kako bi vratio sina kući u novoj mini-seriji na Netflixu naslova Eric.

Smješten u New York 1980-ih, Eric govori o Vincentu (Cumberbatch) i Cassie (Gaby Hoffmann) koji traže svog nestalog sina Edgara (Ivan Morris Howe). Na Cassien užas, Vincent se okreće svom poslu dječjeg televizijskog lutkara kako bi pokušao pronaći svog nestalog sina.

Benedict Cumberbatch glumi oca u potrazi za sinom

Dok policija nastavlja s potragom i spašavanjem, Vincent uzima jedan od sinovljevih crteža Erica, čudovišne lutke koju je osmislio Edgar i odlučuje je oživjeti. Postaje usredotočen na to da Erica prebaci sa stranice na ekran kako bi nagovorio sina da se vrati kući.

U trenutku očaja i tjeskobe, Vincent objasni Cassie: “Ako uspijemo Erica uvesti u emisiju, Edgar će ga vidjeti i znati koliko želimo da se vrati kući.”

Poludjet ćeš“, odgovara mu supruga.

Benedict Cumberbatch otkrio je da nova serija govori o problemima stvarnoga svijeta

Dok se nastavlja “boriti s gubitkom sina“, Vincent postaje “sve više uznemiren i nestalan“, prema sinopsisu serije. “Dok Vincentovo progresivno destruktivno ponašanje otuđuje njegovu obitelj, njegove kolege s posla i detektive koji mu pokušavaju pomoći, Eric postaje njegov jedini saveznik u potrazi za vraćanjem sina kući.”

Uz već spomenute glumce u seriji glume i McKinley Belcher III, Dan Fogler i Clarke Peters. Seriju je kreirala Abi Morgan, autorica više uspješnih filmskih scenarija kao što su The Iron Lady i Suffragette.

Još u ožujku Benedict Cumberbatch podijelio je kako je serija od šest epizoda ukorijenjena u problemima stvarnog svijeta, piše The Hollywood Reporter.

Pogled na roditeljstvo, pogled na brak, pogled na mentalno zdravlje, pogled na pandemiju side, ali i na tekuću krizu homofobije, rasizma u institucijama”, objasnila je filmska zvijezda. “Puno se toga događa, a ipak govori o našem svijetu.“

Mini-serija Eric dolazi na Netflix 30. svibnja.

druge vijesti