HELLO
Stipe Vukšić

Zvijezde novog filmskog mjuzikla “Wicked” Ariana Grande i Cynthia Erivo pojavile su se na CinemaConu, godišnjoj konvenciji za vlasnike kino dvorana u Las Vegasu kako bi najavile film koji izlazi u studenome. Glumice su bile odjevene u ružičasto, odnosno zeleno, kao što i priliči njihovim likovima iz priče inspirirane Čarobnjakom iz Oza.

Obje smo osjećale tako ogromnu odgovornost da odamo počast ovim ženama i da izlijemo svoja srca, naše duše, naše suze – toliko različitih pari trepavica”, rekla je Grande. Erivo je dodala: “Stvarno sam zahvalna za ovo putovanje koje smo poduzele zajedno.”

Ariana Grande i Cynthia Erivo glumit će glavne uloge u mjuziklu Wicked

Iako nisu pjevale, predstavile su prošireni trailer za film. Prema pisanju Varietyja, snimka prikazuje jarko osvijetljen svijet i uključuje scene Elphabe (Erivo) kako tumara hodnicima Sveučilišta Shiz prije nego što upozna svoju novu cimericu Glindu (Grande). Trailer pokazuje kako Elphaba (poznata i kao Zla vještica Zapada) dobiva svoj prepoznatljivi crni vještičji šešir i preuzima svoje moći. Te čarobne moći stavljaju je na radar Čarobnjaka i dovode dvojac u blistavi Smaragdni grad.

ariana grande cynthia erivo

Ariana i Cynthia predstavile su isječak iz filma.FOTO: Profimedia

Tijekom prezentacije Universal je potvrdio da će Peter Dinklage dati glas omiljenom profesoru sa Sveučilišta Shiz, dr. Dillamondu.

PROČITAJTE: Mjuzikl Wicked dugo iščekujemo – Sve što znamo o novom filmu s Arianom Grande

Prednastavak “Čarobnjaka iz Oza“, “Wicked” govori o svemu što se dogodilo prije (i nekoliko stvari koje su se dogodile nakon) Dorothyne posjete Zemlji Oz. Iznimno uspješan brodvejski mjuzikl, Wicked je priča o nevjerojatnom prijateljstvu Elphabe, koja je kasnije postala Zla vještica Zapada, i Glinde, Dobre vještice.

Ariana Grande i Cynthia Erivo nisu jedine zvijezde u filmu

Predsjednica Universala i izvršna direktorica Donna Langley predstavila je film, čime je završila gotovo dvosatna prezentacija studija. “Svijet voli i slavi ovaj mjuzikl više od 20 godina”, rekla je. “To je dokaz da je naša budućnost neograničena, a Čarobnjak će vas sada vidjeti.”

Universal očito puno nade polaže u “Wicked”, u kojemu se još pojavljuju zvijezde poput Jeffa Goldbluma (koji glumi Čarobnjaka), Jonathana Baileya (glumi šarmantnog Fiyera) i Michelle Yeoh (ravnateljica Sveučilišta Shiz Madame Morrible).

ariana grande cynthia erivo

Glumice su se obukle u skladu sa svojim likovima – Ariana u ružičasto, a Cynthia u zeleno.FOTO: Profimedia

Jon M. Chu režira dvodijelni mjuzikl, s prvim dijelom koji bi trebao stići u kina 27. studenog, a drugi bi trebao uslijediti 25. prosinca 2025. Chu je postao vidno emotivan prije nego što je predstavio svoje glavne glumice, gušeći se u suzama.

PROČITAJTE: Spektakularnim koncertom u Zadru Severina je pomela sve pred sobom

Maštali smo jako, jako, jako puno,” rekao je Chu s pozornice. “Željeli smo odati počast izvornom materijalu. Ali također smo željeli stvoriti novi vlastiti svijet — čarobnu zemlju punu prizora i zvukova koji će zapanjiti.”

druge vijesti