HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Princ Harry službeno je proglasio Sjedinjene Države svojim domom. Odmetnuti član britanske kraljevske obitelji (39) je u srijedu 17. travnja podnio svu potrebnu dokumentaciju kako bi SAD postao njegov dom. Harry je podnio dokument Companies Houseu, britanskom korporativnom registru kako bi službeno ažurirao svoje prebivalište.

Harry se preselio u SAD 2020. sa suprugom Meghan Markle, dvije godine nakon što su se vjenčali. Par se preselio jer su se odlučili povući s kraljevskih dužnosti zbog svađe unutar obitelji. Par je nekoliko puta navraćao u Ujedinjeno Kraljevstvo zbog različitih razloga, uključujući platinasti jubilej kraljice Elizabete i njezin sprovod.

Selidba princa Harryja zapravo je bila samo formalnost

Ove godine u veljači princ Harry je tijekom intervjua za Good Morning America o svojim Igrama Invictus raspravljao o tome hoće li postati državljanin SAD-a.Ovdje stojim pored ovoga s ovim momcima i američko državljanstvo je misao koja mi je pala na pamet, ali sigurno nije nešto što mi je sada veliki prioritet“, rekao je. “Osjećam li se kao Amerikanac? Hm, ne. Ne znam kako se osjećam.”

selidba princa harryja

Harry se sa suprugom Meghan Markle preselio u SAD još 2020.FOTO: Profimedia

Iako je Harry pokazao da je razmišljao o tome da postane državljanin SAD-a, nedavno podnošenje zahtjeva zapravo je samo formalnost. Naime on još od 29. lipnja 2023. nema službenu rezidenciju u UK-u, kada je potjeran iz Frogmore Cottagea u Windsoru, tako da od toga datuma i nema drugo prebivalište nego ono u SAD-u, u Montecitu, Kalifornija.

Selidba princa Harryja u Ameriku ipak ne znači da više nema šanse da se pomiri s ocem

Iako je vojvoda od Sussexa službeno proglasio Ameriku svojim domom, jedan kraljevski insajder je nedavno rekao da mnogi vjeruju da bi Harry mogao biti otvoren za povratak na kraljevske dužnosti nakon što je njegovom ocu, kralju Charlesu, dijagnosticiran rak.

selidba princa harryja

Harry (desno) s bratom Williamom na sprovodu bake Elizabete II.FOTO: Profimedia

Teško mi je povjerovati da bi Harry rekao ne kad bi njegov tata zatražio pomoć”, rekao je izvor za Page Six u veljači. “Ne mislim da je to nešto što bi Harry tražio sam.”

druge vijesti