HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Tijekom epizode podcasta “Jamie Kern Lima,” medijska mogulica iskreno je govorila o svojim najvećim greškama u dijetama, uključujući onu kada je izgubila 30 kilograma na tekućoj dijeti 1988. godine i brzo ih vratila.

Nisam pojela ni mrvicu čvrste hrane pet mjeseci dok sam gubila tu težinu na Optifastu,” rekla je, misleći na proizvod za upravljanje težinom koji zamjenjuje hranu shakeovima. Oprah Winfrey, koja ima 70 godina, prisjetila se kada je debitirala koliko je smršavila tako što je dovukla kolica napunjena mašću u epizodi “The Oprah Winfrey Show” u studenom 1988. “Tri dana kasnije, imala sam 2 kilograma više, a tjedan dana kasnije imala sam 4,5 kilograma više,” prisjetila se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oprah (@oprah)

Kilaža Oprah za nju je bila uzrok nesigurnosti

Do prosinca te godine, voditeljica je bila toliko posramljena svojim brzim debljanjem da je počela izbjegavati pozivnice na događaje s A-liste. “Tjedan prije Božića, sjećam se da je Don Johnson — onaj Don Johnson iz ‘Miami Vicea’ — imao zabavu i pozvao mene i dio ekipe moje emisije da dođemo, a ja nisam htjela ići jer sam mislila da sam predebela da bih išla,” rekla je Winfrey. Nastavila je, “Imala sam 66 kilograma na dan emisije. Mislim da sam imala 71 kilogram tijekom, recimo, tjedan i pol ili dva. I sram je ponovno počeo hvatati.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oprah (@oprah)

Usred desetljećima duge borbe zvijezde “Color Purple” s gubitkom težine, susrela se s “bolnim” porukama o svom tjelesnom izgledu, uključujući situaciju kada je fotografija nje u “prekrasnoj crnoj haljini” iz 1987. bila objavljena na naslovnici časopisa uz naslov “Debela, neugledna i grbava.” Također se prisjetila vremena kada je humoristična emisija “In Living Color” 1990. godine napravila sramotan skeč o njoj u kojem ju je glumila Kim Wayans.

Kilaža Oprah često je dovodila do izrugujućih komentara

“‘In Living Color je imao skeč u kojem je žena radila nešto, i samo je nastavila jesti i postajala sve deblja i deblja i deblja, a komični dio je bio da je na kraju jednostavno eksplodirala,” rekla je Oprah, prisjećajući se kako se cijela publika smijala tom skeču.

U to vrijeme, kritike koje su je izrugivale bile su “prihvaćene,” a nju je ta tuga pratila godinama. “25 godina, bila je neka priča u tabloidima ili neka eksploatacija moje težine,” tvrdila je. Izrugivanje mojoj težini bilo je nacionalni sport.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oprah (@oprah)

Međutim, kako je Oprah nedavno navršila 70 godina, prestala se sramiti svoje težine ulazeći u sljedeće desetljeće svog života. “Bila sam jadna jer sam bila toliko osuđivana,” rekla je. “Zapravo ne znam nikoga tko je bio javno više osuđivan zbog svoje težine od mene. Nosila sam i podnosila komplekse i ružne komentare drugih ljudi.

druge vijesti