Hrana za novogodišnji tulum u zadnji čas: Napravite cupcakese s ukrasom koji će sve oduševiti
Popularne keksiće od kojih ćete brzo napraviti ove efektne, jestive ukrase, sigurno već imate u smočnici.
26 prosinca 202312:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Ponudili ste se da ćete ove godine kod vas organizirati doček Nove godine, no sad ste na sto muka? Hrana za novogodišnji tulum ne mora biti komplicirana i skupa, ionako je svima važno da se dobro zabave i da znaju da u kući imate dovoljno pića.
Obratite pažnju na sitne zalogaje koji će vašim gostima biti praktični i zbog kojih će njihov želudac biti pun tijekom cijele večeri (hrenovke u tijestu, slani zalogaji od lisnatog tijesta i kanapei uvijek su dobar izbor), a zatim ih oduševite simpatičnim desertom koji će izgledati kao da ste u njega uložili puno vremena, čak i ako to nije slučaj.
Ovi cupcakesi su odličan primjer!
Hrana za novogodišnji tulum – iznenadite sve cupcakesima sa satom
Čokoladne cupcakese baš svi vole, a lako ih možete napraviti uz pomoć već gotovih smjesa iz dućana. Naravno, možete ih i sami pripremiti po omiljenom receptu, no predlažemo vam da štedite trud i energiju – i vi se trebate zabaviti na svom tulumu!
Jednom kad ste pripremili cupcakese i glazuru prema uputama i uvjerili se da su dobro ispali – posegnite za svojim tajnim oružjem – Oreo keksima!
Da bi sve ispalo savršeno, trebat će vam još čokoladna glazura u tubi ili rastopljena čokolada i čačkalice.
Kako napraviti efektan ukras za novogodišnje cupcakese?
Za izradu ovih ukrasa neće vam biti potrebno mnogo vremena, no svakako je važna koncentracija i mirna ruka pa ih nemojte raditi kad ste pod velikim stresom i u žurbi.
Jednostavno odvojite Oreo kekse na pola i izdvojite one na kojima je ostala krema. Nožem lagano zagladite kremu, a zatim pažljivo čačkalicom umočenom u rastopljenu čokoladu ili glazurom u tubici za pisanje po tortama, nacrtajte kazaljke i brojeve. Viola!
Ako želite, ovo možete napraviti i uz pomoć nekog drugog keksa i prave šećerne glazure, a ako ste sigurni da su vaši gosti dovoljno ozbiljni, u cupcakese možete staviti i pokoju prskalicu.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.
Nakon gotovo tisuću dana šutnje, potresa i dugotrajnih radova, jedan od najintimnijih prostora hrvatske kulturne baštine ponovno će oživjeti: Atelijer Meštrović sredinom prosinca otvara svoja vrata s novim stalnim postavom, promišljenim s iznimnom pažnjom i dubokim poštovanjem prema životu i djelu Ivana Meštrovića.