HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jennifer Garner možda je najpoznatija po ulozi u seriji Alias, no u stvarnom životu jednako osvaja toplinom u kuhinji kao i na ekranu. Glumica obožava ugostiti prijatelje i obitelj u svom domu u Los Angelesu, a vrijeme često posvećuje kuhanju.

Jedno jelo koje nikada ne izostaje s njezina stola je – kukuruzni kruh.

Ovaj tradicionalni američki prilog, koji potječe iz kuharice njezine majke, postao je nezaobilazan dio svakog okupljanja.

jennifer garner

“Zovem mamu svaki put kad ga radim — iako imam recept zapisan u svim bilježnicama, i iako sam sigurna da ga mogu pripremiti i u snu,” napisala je Jennifer u jednoj objavi na Instagramu. “Možda vam upravo ovo pokaže zašto. Možda jednostavno volim čuti mamu.”

Za Jennifer, ovaj kruh ima i emocionalnu vrijednost: “Priprema traje vrlo kratko, recept je iznimno zahvalan, i kod nas je na stolu gotovo svaki drugi dan — savršen kao dodatak večeri, međuobrok ili čak doručak. Uz to, ima okus doma. Nadam se da ćete ga voljeti jednako kao i ja.”

Ako želite isprobati recept kojim Jennifer Garner oduševljava svoje najmilije, donosimo vam prijevod njezine verzije kukuruznog kruha:

Potrebni sastojci:

  • 2 žlice (oko 30 ml) biljnog ulja
  • 90 g kukuruznog brašna
  • 30 g glatkog pšeničnog brašna
  • 1 čajna žličica (oko 6 g) praška za pecivo
  • 1/4 čajne žličice (oko 1,5 g) sode bikarbone
  • 1 žlica (oko 12 g) šećera
  • 1/2 čajne žličice (oko 3 g) soli
  • 1 jaje
  • 240 ml mlaćenice (buttermilk)
    (Ako nemate mlaćenicu, možete je zamijeniti s 230 ml mlijeka + 1 žlica limunovog soka ili octa – ostavite da odstoji 10 minuta prije upotrebe.)
  • Upute:
  • Korak 1:
    Zagrijte pećnicu na 230 °C (210 °C s ventilatorom). Ulijte ulje u tešku tavu (npr. gusanu) i stavite je u pećnicu da se zagrije.
  • Korak 2:
    U zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.
  • Korak 3:
    Dodajte jaje i dovoljno mlaćenice da dobijete smjesu rjeđu od one za palačinke.
  • Korak 4:
    Pažljivo izvadite zagrijanu tavu iz pećnice i ulijte vruće ulje u smjesu.
  • Korak 5:
    Dobro promiješajte i smjesu izlijte natrag u vruću tavu.
  • Korak 6:
    Vratite tavu u pećnicu i pecite oko 10 minuta ili dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pažljivo pratite jer pečenje može varirati ovisno o pećnici.

I to je to! Dobar tek!

druge vijesti

čipkasta haljina

Čipkasta renesansa: Severina i Dora Predojević kao ljetne heroine mediteranskog glamura

Kad je Severina prije više od deset godina prošetala dubrovačkim Stradunom u crnoj čipkastoj haljini dok su joj u susret dolazile časne sestre, modni svijet je zastao. Bio je to trenutak koji je podsjećao na kadar iz filma "Malena", ali bez scenarija i kamere – Severina je tada, u punoj snazi, stajala kao ikona senzualnosti i samopouzdanja, ne mareći za poglede ni pravila.

Celebrity Inspo

29 srpnja 2025

uređenje interijera

Matej Kušević za HELLO!:”Klijenti su često iznenađeni kad shvate što im stvarno treba u domu!”

Zamislite da zakoračite u prostor i odmah osjetite nešto neuhvatljivo, ali snažno – toplinu koja vas zagrli, tišinu koja smiruje, ili možda blagu nelagodu koja vas natjera na razmišljanje. Ta prva, tihi susret između nas i prostora nije plod slučajnosti. To je emocija prostora – nevidljiva sila koja oblikuje naš doživljaj i odnose s mjestima u kojima živimo i radimo. U današnjem svijetu prepunom užurbanosti i vizualnih podražaja, ta emocionalna povezanost s prostorom postaje dragocjeni oslonac i izvor unutarnjeg mira.

Design

28 srpnja 2025

fabijanić

Ova izložba mijenja pogled na Zagreb – i podsjeća nas zašto ga volimo

Zamislite grad koji govori fotografijom. Grad koji ne skriva nesavršenosti, nego ih grli. Koji šapuće prošlost, a istovremeno diše budućnost. Ovog ljeta, upravo takav Zagreb možete doživjeti kroz objektiv Damira Fabijanića — jednog od najvažnijih hrvatskih fotografa, koji je gradske skele pretvorio u svoja izložbena platna.

Izložbe

28 srpnja 2025