HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kad ste zadnji put pojeli rižoto sa špinatom? Špinat je jedna od najzdravijih namirnica, pogotovo za one kojima nedostaje željeza, a u ovoj kombinaciji nevjerojatno je ukusan i hranjiv. Kasandra Draganić svoje je pratitelje počastila receptom za ukusan obrok s rižom koji nije samo prefin već i vrlo praktičan i brz. Ovaj recept svakako vrijedi isprobati!

Rižoto sa špinatom po receptu poznate influencerice

“Savršen je dan za kremasti rižoto sa špinatom!”, napisala je u svojoj objavi Kasandra Draganić, a mi se apsolutno slažemo.

PROČITAJTE: Starinska torta tete Zdenke – Kasandra Draganić otkrila recept za tortu koju Ribafish obožava

“Pošto Ribafish svako jutro pije celer i špinat, to nam zelenilo ispada iz frižidera pa kako jučer nisam imala plan za ručak, bilo je logično da će fasovat nešto od toga. I bilo je fenomenalno! Još u kombinaciji s tvrdim kozjim sirom i zdjelom salate – savršen ručak”, dodala je.

Evo recepta za rižoto sa špinatom za dvije osobe

Sastojci:

  • 1 šalica arborio ili carnaroli riže
  • 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 90 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 veća ljutika ili 1 manji luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
  • sol i papar
  • 40 g tvrdog kozjeg sira
  •  200 g špinata

Postupak:

  1. Na malo maslaca i maslinovog ulja popržite ljutiku. Kad omekša, dodajte češnjak, sve dobro posolite i bogato popaprite pa pržite dok češnjak ne zamiriše.
  2. Dodajte rižu i popržite dok se svako zrno ne zagrije, cca 2 minute.
  3. Zalijte sve s bijelim vinom (ja nisam imala bijelo otvoreno, ali imala sam prošek što je još bolje).
  4. Kad vino ispari, dodajte kremu od špinata koju pripremite tako da špinat kratko blanširate pa ga usitnite u blenderu.
  5. Temeljac zagrijte sa strane pa dodajte malo po malo i neprestano miješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte još i tako dok riža nije kuhana al dente.
  6. Ugasite vatru pa dodajte ostatak maslaca i većinu sira. Miješajte dok rižoto ne postane savršeno kremast.
  7. Poslužite pa posipajte s još malo sira.

Dobar vam tek!

druge vijesti