Influencerica Maša Žibar podijelila je s pratiteljima na društvenim mrežama recept za kolačiće prema receptu influencera Marka Vuletića. Ovi kolačići kombiniraju bogatstvo maslaca, čokolade i orašastih plodova, stvarajući savršen spoj okusa.
Sastojci:
- 185 g hladnog maslaca, narezanog na kockice,
- 130 g bijelog šećera,
- 130 g svijetlosmeđeg šećera,
- 2 velika jaja, sobne temperature,
- 400 g glatkog brašna,
- ¼ žličice sode bikarbone,
- ½ pakiranja praška za pecivo,
- prstohvat soli,
- 320 g tamnih čokoladnih komadića,
- 80 g grubo nasjeckanih badema, oraha ili lješnjaka.
Priprema:
- U posudi miksera s nastavkom za miješanje, miksajte hladan maslac na srednjoj brzini 2 minute. Dodajte oba šećera i miksajte još 2–3 minute. Sastružite smjesu sa strana posude kako biste osigurali da je maslac potpuno umiješan.
- Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na laganoj brzini dok se ne sjedine.
- Dodajte suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo i prstohvat soli) i miksajte dok se potpuno ne povežu.
- Na laganoj brzini umiješajte čokoladne komadiće i nasjeckane orašaste plodove.
- Svaku kuglicu tijesta izvažite na 150 g. Ohladite u hladnjaku najmanje 3 sata prije pečenja.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite 16–18 minuta dok ne poprime zlatnu boju na vrhu.
- Ostavite kolačiće da se hlade 10–15 minuta prije uživanja (ne budite nestrpljivi – kolačići nastavljaju kuhati dok se hlade!).
Ovi kolačići savršeni su uz šalicu omiljenog napitka i idealni za podijeliti s obitelji i prijateljima.